PRED OGLEDALOM

Barbara Kolar: Meni pomaže jedino flaster dijeta

Zagrebačka radijska i TV voditeljica Barbara Kolar (41) s godišnjeg se odmora – koji za nju nije pravi odmor ako se od jutra do mraka ne izležava na plaži – vratila potpuno ispražnjenog kozmetičkog kovčežića. Da bi se u potpunosti mogla prepustiti morskim radostima na Visu, Barbara je morala učiniti sve da zaštiti kožu i kosu.

Jesu li sunce i more ipak ostavili traga na vašoj koži? – Ne, osim što sam preplanula onako kako sam htjela. Jedino su mi, unatoč korištenju specijalnih krema, stradala stopala. Stoga mi je uvijek nakon ljeta obavezna temeljita pedikura.

Kakve preparate za njegu lica koristite? – Volim dobre hidratantne kreme razumnih cijena. Nisam škrta, ali nema šanse da za kremu dam više od 500 kuna. Bila sam jako zadovoljna Clarinsovim preparatima, no otkad surađujem s Avonom, imam privilegiju isprobavati sve njihove novitete. Donedavno sam koristila odličnu liniju Anew Reversalist, a sad upotrebljavam serum i kremu Anew Genics.

Je li vam ljeti potreban neki specijalan tretman? – Osjetljiva sam na sunce, pa prvih dana ljetovanja koristim Bioderma kreme za sunčanje sa zaštitnim faktorom 50. Potom prelazim na Lancaster i nešto niži SPF, a odlična mi je njihova intenzivna krema za lice poslije sunčanja. Za tijelo mi je super kombinacija Niveinog mlijeka i kantarionovog ulja.

Što od kozmetičkog blaga mora uvijek biti uz vas? – Ja mogu bez svega, no kad bih morala birati jednu stvar, mislim da bi to bila krema za ruke – Neutrogena ili L’Occitane s mirisom lavande.

Kako njegujete kosu? – Najviše volim kad mi kosu operu u frizerskom salonu, jer je onda lijepo ‘ispeglana’i danima uredna. U kućnom aranžmanu najčešće koristim Garnier Fructis šampon, čiji mi se miris sviđa, Kerastase maske, te Alfaparf tekuće kristale za njegu vrhova.

Jeste li ikada poželjeli promijeniti boju kose? – Svaki dan! No, kad god kažem da ću postati brineta, ošišati se ili pofarbati u ticijancrvenu – svi oko mene podivljaju.

Kako održavate kondiciju? – Iako bih najradije išla na zumbu ili boks, zbog problema s kralježnicom moram se zadovoljiti hodanjem i plivanjem. Svaki dan 3 do 4 sata šetam psa i obećajem si kako ću ove zime bar tri puta tjedno ići na bazen.

A kako se borite protiv viška kilograma? – S promjenljivim uspjehom. Iako sam s obzirom na količinu pročitane literature o toj temi zaslužila počasni doktorat iz nutricionizma, moram, na žalost, zaključiti da kod mene djeluje jedino flaster dijeta – nalijepiš preko usta, pa dok izdržiš…

U kakvoj se odjeći najbolje osjećate? – Ovisno o raspoloženju i prigodi. Najčešće sam u nekim praktičnim modelima, iako bih najradije stalno nosila visoke potpetice, svilene haljine, čarape s halterima i, pod obavezno – šešire.

Kristinka Šćavina

Linker
19. travanj 2024 17:15