GLORIA PROMO

Bistrina biciklijada: Zadar se vraća biciklu

Bistrina biciklijada: Zadar se vraća biciklu bit će održana u petak 24. lipnja s početkom u 11 sati, a organiziraju je Coca-Cola HBC Hrvatska i njezina prirodna voda Bistra u suradnji s Gradom Zadrom, Turističkom zajednicom grada Zadra, Policijskom upravom zadarskom i Udrugom „Moj bicikl“ te uz podršku Škole narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Najavljeno je to na današnjoj konferenciji za novinare na Poljani Ivana Pavla II., koja će biti i polazište biciklijade, a tom je prigodom zadarskoj gradskoj upravi uručena i vrijedna donacija – šest Bistrinih parkirališta za bicikl.

Na tradiciju uporabe bicikla u Zadru i mogućnost gradnje turističkih sadržaja povezanih s biciklom podsjetit će promocijska kampanja koju pokreću Coca-Cola HBC Hrvatska, Grad Zadar i Turistička zajednica grada Zadra. Kao poseban događaj u sklopu biciklijade najavljeno je snimanje milenijske fotografije poznatog fotografa Šime Strikomana kojom će se tijekom godine nastaviti promicati biciklizam kao zdrav alternativni način prijevoz među građanima Zadra, ali i kao turistički sadržaj koji ima razvojni potencijal.

Bistrinu biciklijadu u Zadru uime organizatora najavili su Branko Ganzulić ispred Grada Zadra i Turističke zajednice grada Zadra, Božidar Budiša, voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU zadarske, Darinka Jug, predsjednica Udruge „Moj bicikl“, Boška Trbojević, direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole HBC Hrvatska, te Šime Strikoman, milenijski fotograf.

Projekt Bistrine biciklijade održava se od 2003. godine u suradnji s Udrugom „Moj bicikl“, a biciklijade se svake godine održavaju u drugom gradu, okupljaju znatan broj sudionika te aktivno pridonose razvoju biciklizma i cikloturizma u Hrvatskoj. Drago nam je što se ove godine vraćamo u Zadar i pozivamo sve Zadranke i Zadrane te domaće i strane turiste da nam se pridruže na biciklijadi. Nadamo se da će biciklijada i milenijska fotografija podsjetiti Zadrane da se vrate svojemu biciklu te da će upravo poticanjem uporabe bicikla graditi i nove turističke sadržaje – izjavila je Boška Trbojević, direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole HBC Hrvatska.

Suradnja Udruge „Moj bicikl“ i Coca-Cole HBC Hrvatska prirodna je sinergija u promociji aktivnog i zdravog života te odličan primjer javno-privatnog partnerstva u osmišljavanju društveno-odgovornih projekata. S obzirom na to da se vožnjom bicikla ne zagađuje zrak i ne stvara buka, a pola sata vožnje nadomješta dnevnu potrebu tijela za fizičkom aktivnošću, bicikl je odličan izbor za prijevoz u gradovima – izjavila je Darinka Jug, predsjednica Udruge „Moj bicikl“.

Bistrina biciklijada organizira se u svrhu promicanja uporabe biciklizma kao zdravoga i jeftinoga alternativnog načina prijevoza u gradskim sredinama, a kako ovaj događaj ima rekreativno, a ne natjecateljsko obilježje, u vožnji i druženju mogu sudjelovati svi bez obzira na godine, fizičku pripremljenost i model bicikla. Ipak, organizatori preporučuju da se prije dolaska provjeri ispravnost bicikla, a mlađima savjetuju obveznu uporabu kacige. Okupljanje sudionika bit će na Forumu od 9 sati, a svi će sudionici biciklijade do 11 sati moći popuniti prijavnice i sudjelovati u nagradnom izvlačenju za jedan od pet Bistrinih bicikala. Sudionicima biciklijade bit će podijeljeno i 555 Bistrinih majica te bočice vode.

Kolona koju će predvoditi predstavnici Grada Zadra, Turističke zajednice grada Zadra, novinari i Coca-Colini zaposlenici kretat će se smjerom: Obala kralja Petra Krešimira IV. – M. Pavlinovića – A. Kuzmanića – K. Ćosića – Obala kralja Tomislava – Jazine – Obala kneza Branimira – Bana Josipa Jelačića – J. J. Strossmayera – Oko Vrulja – M. Krleže – Put Dikla – A. G. Matoša – V. Desnice – Obala kneza Trpimira – Oko Vrulja – J. J. Strossmayera – Bana Josipa Jelačića – Obala kneza Branimira – Jazine – Obala kralja Tomislava – Lančana vrata – Zadarskog mira – Obala kralja Petra Krešimira IV.

Za sudionike će biti organiziran bogat zabavan program tijekom cijelog dana s nastupom benda Rockatansky i revijom starih bicikala, a u nagradnoj igri petero sudionika bit će nagrađeno Bistrinim biciklima i Coca-Colinim nagradama. Svi će sudionici biciklijade sudjelovati i u snimanju milenijske fotografije, koju će u 12 sati na Forumu snimati poznati fotograf Šime Strikoman.

Linker
03. svibanj 2024 12:27