SMARAGDNE ZARUKE

Jelena Hadži-Manev i Sven Šestak

Muškarac ponekad mora otići nakraj svijeta da bi spoznao gdje mu je ostalo srce. Tako je i Sven Šestak , 36-godišnji glumac zagrebačkog kazališta “Gavella”, tek za nedavnog gostovanja u Bogoti shvatio koliko mu mnogo znači i nedostaje njegova djevojka, 28-godišnja glumica Jelena Hadži-Manev . Pritisnut čežnjom, 9500 kilometara daleko od svoje drage, glumac je nakon jedne večere u živopisnoj kolumbijskoj prijestolnici donio ključnu odluku: čim se vrati u Zagreb, zaprosit će Jelenu, pa što bude! Cijeli ansambl “Gavelle”, koji je u Kolumbiji gostovao s predstavom “Kaligula”, brzo je saznao što im je kolega naumio.

Nakon prvog vala urnebesnih šala i zafrkancija, iskusniji kolege su Svenu Šestaku pomogli s nekoliko korisnih savjeta, a on je već sljedeće jutro krenuo u potragu za zaručničkim darom. Budući da je Kolumbija glasovita po najkvalitetnijim smaragdima na svijetu, u Bogoti je kupio poveći zeleni dragulj, koji je nakon povratka u Zagreb odnio u jednu zlatarnicu i naručio da mu naprave što otkačeniji i neobičniji zaručnički prsten.

Zajedno na pozornici

– Nisam znala da se vratio s opasnim namjerama – kaže Jelena Hadži-Manev. – Tih dana bio je neobično hiperaktivan, čudno se ponašao, ali nisam imala pojma da će me nakon četiri godine veze napokon zaprositi. Nije kleknuo, nego me odveo na večeru. Zeznula sam ga jer sam jela dugo i polako, baš sam uživala u hrani, dok se on sve više vrpoljio. Na kraju me iznenadio divnim prstenom i pitanjem. Skoro sam pala u nesvijest! Naravno da sam odmah pristala. Pitala sam se kad će me više zaprositi još dok smo zajedno podizali stambeni kredit.

Par još ne kuje planove o vjenčanju jer trenutačno su preokupirani profesionalnim obvezama. Zagrepčanka Jelena Hadži-Manev, koja u HTV-ovu serijalu “Dome, slatki Dome” glumi logopedicu Elu Beštek, često je u Koprivnici, rodnom gradu Svena Šestaka, gdje su prije četiri godine zajedno s Tanjom Novak, novinarkom Nove TV, pokrenuli privatni teatar Ludens. Njihovo malo kazalište surađuje s mnogim poznatim imenima hrvatskog glumišta, često gostuje i izvan Koprivnice, a nedavno su gostovali i u zagrebačkom kazalištu “Vidra” s predstavom ”Nemreš pobjeć od nedjelje” autorice Tene Štivičić. U predstavi koju je režirao Dario Harjaček, Jelena Hadži-Manev glumi uz Filipa Juričića.

I ako joj je zaručnik najoštriji kritičar, mlada glumica u Svenu Šestaku vidi idealnog partnera na kojeg se može osloniti i privatno i profesionalno. – Super je kad doma imaš nekog s kim se možeš poklati, a poslije ostati dobar – zaključuje Jelena Hadži-Manev.

Nevio Pintar

Linker
30. travanj 2024 12:51