FLUIDI ZA LICE

Lagana tekstura za snažnu hidrataciju

Dermatolozi se slažu – ako ne pijete dovoljno vode, nemoguće je imati lijepu kožu. Najmanje osam čaša vode na dan osigurat će joj dovoljno vlage iznutra, no ljeti je još važnije osigurati koži potrebnu vlage izvana. A umjesto uobičajenih dnevnih krema, za njegu lica mnogo su učinkovitiji fluidi.

– Slični su serumima i emulzijama, i pogodniji su za dnevnu njegu, osobito ljeti. Za razliku od seruma, prepunog hranjivih aktivnih tvari, fluid je lagane teksture. Vrlo se brzo upija, puno brže od kreme ili seruma, ne ostavlja masni trag i, što je najvažnije, ne zatvara pore. Naime, zbog topline i znojenja, pore su otvorenije nego inače i stoga podložnije inficiranju, stvaranju prištića ili akni. Lagani fluid koži će osigurati dovoljno vlage, štiteći je od štetnih utjecaja sunca, vjetra, soli i klora, a pore će ostati otvorene i koža slobodno disati. Ako je potrebno, na fluid se može staviti i krema, odnosno, ako je koža jako suha, na večer se na detaljno očišćeno lice prvo može nanijeti fluid, a potom krema – objašnjava zagrebačka kozmetičarka Zdenka Mihelj.

Fluidi imaju višestruko djelovanje i koži pomažu na različite načine. Osim što dubinski i intenzivno vlaže, odgađaju i nastanak prvih bora, potiču mikrocirkulaciju, reguliraju izlučivanje sebuma, obnavljaju teksturu zrele kože i dobri su saveznici u prevenciji prvih znakova starenja.

Snježana Dragojević Harapin

Linker
26. travanj 2024 01:55