Foto: Iva Perinčić
DRUGO IZDANJE

Poznata lica sudjelovala na drugom Falkensteiner Punta Skala triatlonu

Drugo izdanje Falkensteiner Punta Skala triatlona u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zadra, TK Split i TK Zadar ispunilo je sva očekivanja.

U sklopu drugog Falkensteiner Punta Skala triatlona održala su se i dva državna prvenstva Hrvatske, u olimpijskom triatlonu i mješovitom timskom štafetnom triatlonu koje je po prvi puta organizirano u Hrvatskoj.

Voditeljica Edita Misirić i glumac Andrej Dojkić trčali su utrku dugu 10 kilometara, glumac Mario Valentić hrabro je sudjelovao na državnom prvenstvu u Olimpijskom triatlonu, a voditeljica Nevena Rendeli prvi je put u životu prihvatila izazov sudjelovanja na duatlonu.

Foto: Iva Perinčić

Više od 400 prijavljenih sudionika natjecalo se u šest disciplina: Olimpijskom triatlonu (1500 m plivanje, 40 km vožnje bicikla, 10 km trčanje), supersprint triatlonu (375 m plivanje, 6.6 km vožnje bicikla, 1.75 km trčanje), uličnoj utrci (10 km), mješovitom timskom štafetnom triatlonu (300 m plivanje, 6.6 km vožnje bicikla, 1.75 km trčanje), duatlonu (1,75 km trčanje, 6 km vožnje bicikla, 1 km trčanje) i aquatlonu za djecu (150 m plivanje, 800 m trčanje).

Prvi dan triatlona otvorilo je državno prvenstvo u Olimpijskom triatlonu na kojemu je hrabro sudjelovao i glumac Mario Valentić.

– Bilo je odlično, jako sam sretan što sam bio sudionik drugog Falkensteiner Punta Skala triatlona i što sam prvi put u životu sudjelovao na Olimpijskom triatlonu, što nije mala stvar. Cijeli vikend sam uživao u dobrom društvu obitelji i prijatelja. Veselim se i nadam pozivu i nagodinu – izjavio je Mario nakon 1500 m plivanja, 40 km vožnje bicikla, i 10 km trčanja.

Foto: Iva Perinčić

Istoga dana održala se i ulična utrka, a djelatnici Falkensteinera i javne ličnosti pobrinuli su se da ta utrka dobije i humanitarnu notu, te su svojim sudjelovanjem i donacijama pomogli Udruzi za Down sindrom Zadarske županije. Tako su Andrej Dojkić i Edita Misirić testirali svoje granice i sudjelovali u utrci dugoj 10 kilometara.

– Ovo je jedan od najljepših sportskih događaja i jako mi je drago što sam imala priliku sudjelovati, ali ujedno i podržati humanitarnu akciju. Oduševila me čitava atmosfera, sportski duh i entuzijazam – bio je ovo predivan vikend. Dala sam sve od sebe, doista sam testirala svoje granice -rekla je RTL-ova voditeljica Edita Misirić.

Glumac Andrej Dojkić također je ponosan što je bio dio Falkensteiner Punta Skala triatlona te što je sudjelovao u humanitarnoj akciji.

– Izvrsna organizacija. Veselim se što smo aktivno nekome pomogli. Drago mi je što sam imao prilike sudjelovati – rekao je Andrej.

Foto: Iva Perinčić

Drugog dana triatlona voditeljica Nevena Rendeli iskusila je čisti adrenalin sudjelujući na duatlonu te je uspješno otrčala 1,75 kilometara, vozila bicikl 6 kilometara i nakon toga otrčala još jedan kilometar.

– Drago mi je da sam prvi duatlon u životu odradila na Falkensteiner triatlonu. Bilo je teško, ali zabavno i jedno sjajno novo iskustvo – rekla je Nevena.

Linker
20. travanj 2024 16:14