Foto: Profimedia
NOVA ZANIMLJIVA FILMSKA PRIČA

Priča o prijateljstvu Alexandera McQueena i njegove muze Isabelle Blow postaje film

On je bio vizionar i nevjerojatan modni talent, ona modna urednica i njegova muza. Bili su nerazdvojni. Sada će priča o njihovom velikom prijateljstvu postati zanimljiv scenarij za film.

Alexander McQueen bio je, a za povijest mode još uvijek je, jedan od najfascinantnijih dizajnera. Njegove neogotičke kreacije obožavale su poznate face, časopisi su stajali u redu kako bi ih objavili na svojim stranicama, a studenti mode su ih pokušavali imitirati nadajući se da će jednog dana postati novi McQueen. Prva osoba koja je prepoznala njegov talenat bila je modna urednica, Britanka Isabella Blow.

Godine 1992., nakon što je vidjela McQueenovu diplomsku kolekciju na prestižnoj školi Central Saint Martins pod imenom “Jack The Ripper”, Isabella je kupila sve do posljednjeg komada, a intenzivno prijateljstvo između njih dvoje je postalo sve čvršće. Ekscentrična urednica s preciznim okom bila je McQueenova muza sve do 2001. kada su tenzije dovele do kraja velikog prijateljstva. Poznata po svom nepredvidivom karakteru, Isabella je 2007. počinila samoubojstvo – samo tri godine prije nego što je to učinio i McQueen. Danas ju smatraju zaslužnom za otkriće ekstravagantnog McQueena i za inspiraciju nekih od njegovih ikoničnih kolekcija. Njihovo prijateljstvo, jednako konfliktno i prepuno strasti, kao i njegove kolekcije, ostaje legenda kao i sam McQueen.

Tome u čast, kompanija Maven Pictures danas je objavila kako radi na stvaranju filma o osebujnom paru. “The Ripper” koji će napisati Gesha Marie-Bland, bit će drama o uzbudljivom prijateljstvu McQueena i Blow. Još uvijek se ne zna više od toga, tako da nam preostaje samo čekati tko će utjeloviti ova dva ekscentrična modna karaktera na platnu.

Linker
19. travanj 2024 04:20