malo kože čini čuda

Zamjena ručkica na namještaju

Pretvorite svoj dosadan namještaj u oličenje elegancije!

Pri odabiru pokućstva prednost većinom dajemo njegovoj funkcionalnosti, a manje pozornosti posvećujemo samom izgledu ormarića, komoda i ladičara koje kupujemo kao praktična rješenja za odlaganje stvari. Štoviše, odabir jednostavnog i minimalističkog namještaja omogućuje nam da ga uspješno uklopimo u bilo koji dio našeg interijera jer se takav namještaj lako kombinira pa ga možemo premještati iz jedne prostorije u drugu, ovisno o našim potrebama. Zbog svog najčešće generičkog izgleda namještaj poput ormarića za cipele, ladičara u spavaćoj sobi ili noćnog ormarića rijetko ćemo izdvojiti kao posebno upečatljiv detalj našeg interijera, no to ne mora biti tako!

S nezahtjevnim i jeftinim pothvatom kao što je zamjena ručkica na namještaju svoj obični i dosadnjikavi ormarić možete pretvoriti u moderan komad pokućstva. Odlično rješenje za taj izazov kožne su ručke koje svojom elegancijom i teksturom unose svježinu u svakodnevnu aktivnost otvaranja ladica i ormarića! U nastavku saznajte kako svoj ormarić ukrasiti ovim lijepim detaljem.

URADI SAM Face-lift tretman dotrajale komode

Potreban materijal

punilo za drvo
boja za drvo (u skladu s bojom ormarića)
kist
ormarić koji treba osvježiti
kožni remen
škare
metar
bušilica
ukrasni vijci
matice
podloške
ključ za pritezanje vijaka
obična drvena daskica



Postupak

S ormarića je prvo potrebno skinuti postojeće ručke (ako ih ima) te njihove rupe popuniti punilom za drvo. Boju popunjenih rupa od vijaka uskladite s ostatkom ormarića.

VIDEO Kako restaurirati namještaj kao profić?


Za svoje ručke odaberite remen od (lažne) kože. Odrežite kopču remena i ostatak izmjerite metrom te razrežite na dijelove jednake dužine.

U prikazanom primjeru iskorišten je remen od lažne kože pričvršćen mjedenim vijcima. Pojedinačni komadi za ručke odrezani su na dužini od otprilike 11,5 cm. Svaki komad kože presavijte, prislonite na drvenu daskicu kako biste zaštitili podlogu na kojoj radite i bušilicom probušite rupu u oba sloja materijala oko centimetar ispod ruba.

Za ljepši dojam uz rupu na presavinutoj koži stavite podlošku, a potom provucite vijak.

Probušite rupe na ladicama odnosno vratima ormarića otprilike centimetar i pol od gornjeg ruba.


Provucite vijak s kožnom ručkicom kroz rupu na površini i pričvrstite maticom s unutrašnje strane.



NOVI ŽIVOT STAROG NAMJEŠTAJA Predstavljamo vam kolektiv Nahtkasl & Hoklica


Izvor: House Tweaking

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 01:31