K1 i Boks

Lennox Lewis prognozirao povijesni meč između Furyja i Usyka: ‘On će pobijediti na bodove‘

Lennox Lewis

 FAMOUS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Famous/zuma Press/profimedia
Legendarni Britanac u meču za ujedinjenje teškaških titula prednost je dao svom sunarodnjaku

Za samo devet dana boksačka bi publika diljem svijeta konačno trebala doći na svoje i gledati obračun dvojice najboljih teškaša današnjice, Tysona Furyja i Oleksandra Usyka, u povijesnom meču za ujedinjenje svih "heavyweight" titula. Posljednjih tjedana javnim se prostorom višestruko množe stručne analize i prognoze na račun te borbe, a među posljednjima je svoje viđenje iznio legendarni Lennox Lewis.

"Fury ima odlične predispozicije, visok je, može boksati na obje noge, iz ortodoksnog garda, ali i kontragarda, može ići naprijed... Teško je pobijediti većeg tipa i uvijek ću reći da veći tip ima prednost", rekao je Lewis u razgovoru za talkSPORT pa zaključio: "Mislim da će Fury pobijediti na bodove".

Podsjetimo, upravo je Lewis bio posljednji apsolutni prvak teške kategorije boksa, pobijedivši u studenom 1999. (jednoglasnom sudačkom odlukom) Evandera Holyfielda i ujedinivši pojaseve po WBA, WBC i IBF verzijama. Boksačka era četiriju pojaseva započela je 2004., verifikacijom WBO-a, pa će tako pobjednik međa između Furyja i Usyka biti prvi teškaš koji je ikada ostvario vlasništvo nad sve četiri velike titule.

Linker
13. svibanj 2024 15:35