Livio Andrijić / CROPIX
'Reći ćeš mi fala'

Klapa Rišpet bori se za nagradu Cesarica: Iskonska emocija u modernom duhu

Klapa Rišpet postala je gotovo pa domaćin na splitskim Prokurativama, a pjesma koju su predstavili na prošlogodišnjem izdanju Splitskog festivala, doživjet će reprizu na svečanoj završnici glazbene nagrade Cesarica, 7. srpnja, na istoj pozornici.

Riječ je o „Reći ćeš mi fala“ za koju je tekst napisao Krešo Ivić, a glazbu Pero Kozomara.

„To je jedna moćna, jaka, emotivno snažna dirljiva pjesma o velikoj i vječnoj ljubavi koja, nažalost, ne završava sretnim krajem. Oni neće ostariti zajedno, ali će se i dalje poštivati i beskrajno voljeti do zadnjeg dana“, ispričao je Pero Kozomara.

Za produkciju pjesme zaslužan je Nikša Bratoš: „On ju je obukao u jedno moderno ruho, dao je formu nečemu u što je utkano puno duše, srca i iskrenih emocija“, pojašnjava Kozomara.

Klapi Rišpet osnovao je Pero Kozomara 2011. okupivši talentirane klapske pjevače, a solist je Ivo Amulić, bivši pjevač legendarnog benda Tutti-Frutti. „Reći ćeš mi fala“ toliko je značila Rišpetu da su po njoj nazvali i album prvijenac, a jedan od najvećih fanova klape je i Jelena Rozga koja je s njima snimila duet „Prsti zapleteni“. „Iako na prvu možda djelujemo kao bezosjećajni macho muškarci, zapravo pjevamo o ljubavi, patimo za bivšim ljubavima i kroz ove pjesme pokazujemo svoje osjećaje“, zaključuje Kozomara.

U spotu kojeg je režirao Željko Petreš pojavljuje se poznati splitski chef Ivan Pažanin koji je popularnost stekao u kulinarskom showu Tri, dva, jedan kuhaj. Sa svojom djevojkom Andreom odigrao je ulogu ljubavnog para čija veza doživljava brodolom. „Pjesma je odlična. Sve skupa bilo je jedno lijepo i interesantno iskustvo, zašto ne probati nešto novo. Na snimanju je vladala odlična atmosfera, ekipa iz klape je bila super kao i sve ostalo, te smo svi zajedno zaista uživali“, opisao je svoje glumačko iskustvo Pažanin.

Publika je prepoznala emociju dalmatinskih pjevača i nagradila ih ulaskom među 12 nominiranih za glazbenu nagradu Cesarica

Linker
25. travanj 2024 04:31