Bruno Konjevic / Hanza Media
HAIR&ART

Lupinizam u kosi

Konceptom HAIR&ART, predstavljenim u salonu Hairway, uspješno je spojena vještina oblikovanja kose s umjetničkim djelima - baš kao što mu i samo ime govori.

Na spajanje umjetnosti i frizura Aleksandra Sašu Poturovića, suvlasnika salona Hairway by Robi & Saša, inspiriralo je ovoljetno druženje i upoznavanje radova svestranog umjetnika Stephana Lupina, s kojim ga povezuje i iskustvo življenja u New Yorku. S obzirom na to da su mu umjetnička djela jedan od medija u kojima pronalazi inspiraciju, osmislio je događanje u salonu Hairway u sklopu kojeg je predstavio Lupinizam, noviji umjetnički opus varaždinskog fotografa.

Bila je to prilika da zagrebačka publika uživa u Lupinovim fotografijama muških i ženskih aktova i portreta, ali i njegovim slikarskim djelima te skulpturama, dok je Aleksandar Saša Poturović za oblikovanje kose modelima potražio inspiraciju u izloženim radovima. Ta ista djela bit će u ožujku iduće godine izložena u njujorškoj galeriji dizajnera Domeica Vacca, koja se nalazi u srcu Manhattana.

Zagreb, 201016.
Sasa Aleksandar Poturovic u frizeraju Hairway u staroj Vlaskoj spojio je umjetnost fotografija i skulptura Stefana Lupina i oblikobanja kose.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / Hanza Media

Linker
19. travanj 2024 23:40