Promo
JAZZ FESTIVAL

Tamara Obrovac Quartet na 25. jubilarnom festivalu JazzTime Rijeka

U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku i na Botelu Marina od 16. do 19. studenoga održat će se jubilarni, dvadeset i peti po redu, međunarodni festival JazzTime Rijeka. Prvi potvrđeni izvođači, tradicionalno vrhunskog festivalskog programa, su Tamara Obrovac Quartet, Chui i Bow vs. Plectrum.

Postoji li bolji poziv da dođete na jubilarni JazzTime Rijeka od najave nastupa fenomenalne Tamare Obrovac i njezinog Quarteta. Svim ljubiteljima i poznavateljima jazz glazbe više od spomena imena Matije Dedića, Krunoslava Levačića, Žige Goloba i, naravno, Tamare nije niti potrebno, jer ovi vrhunski glazbenici garantiraju savršeni glazbeni doživljaj.



Na JazzTime Rijeka se vraća zagrebački trio Chui koji spajaju jazz i suvremenu klupske plesne glazbe te ih kombiniraju s elektronikom i psihodelijom.Već su prvim, istoimenim, albumom osigurali kultni status na hrvatskoj glazbenoj sceni, koji potvrđuju slijedećim izdanjima "The Second Arrival" i "Third Sun From The Stone". Posljednji album nacionalni mediji i glazbeni portali uvrstili su u najbolja godišnja domaća i regionalna izdanja prošle godine.

Originalne kompozicije, u konceptu i zvuku, dvojca Bow vs Plectrum jedinstvena su pojava na jazz i world music sceni. Bow vs Plectrum (gudalo protiv trzalice) duo je Filipa Novosela (tambura) i Tihomira Hojsaka (kontrabas). Novosel i Hojsak pišu i sviraju uzbudljivi fusion stilova od etno glazbe do jazza, a nesvakidašnji zvuk banda temelje na ideji spajanja kontrabasa sviranog gudalom (Bow) i posve neobično – tambure svirane nekonvencionalnom pravokutnom trzalicom (Plectrum).

Chui će svoj nastup na festivalu imati u četvrtak 17.11., a Bow vs Plectrum iTamara Obrovac Quartet u petak 18.11.. Najava novih imena, kompletan raspored koncerata i popratnih događanja 25.JazzTime Rijeka stiže uskoro na službenoj stranici festivala.

Linker
20. travanj 2024 09:09