PIPPA MIDDLETON I JAMES MATTHEWS

11 zanimljivosti o britanskom vjenčanju godine

S obzirom na to da se radi o "kraljevskom" vjenčanju o kojem se već mjesecima piše, teško da ne znate da će Pippa Middleton i James Matthews 20. svibnja izreći sudbonosno "da". Ipak, kako se vjenčanje bliži sve je više zanimljivih informacija o nimalo jeftinoj ceremoniji do koje u Velikoj Britaniji broje dane.

Mlađa sestra vojvotkinje Catherine, koja je svojim izgledom privukla poprilično pozornosti na pravom kraljevskom vjenčanju 2011. godine, sada se priprema za svoj dan – koji će biti nešto skromniji od onog princa Williama i njezine sestre, ali ni približan onom "pučanskom".

Informacija koje sve zanima je – koliko sve to stoji. Prema aplikaciji za planiranje vjenčanja Bridebook, za takvo vjenčanje treba izdvojiti "skromnih" 318 tisuća dolara. Primanje će biti održano na imanju njezinih roditelja, Carol i Michaela Middletona, a samo za catering za 350 uzvanika treba izdvojiti gotovo 100 tisuća dolara.

Iako je viđena kako s majkom kupuje kod dizajnerice Suzanne Neville, šuška se da je couturier Giles Deacon dizajner kojeg je odabrala za kreiranje vjenčanice - on je dizajnirao vjenčanicu Abby Clancy za 12 tisuća dolara. Za posebno dizajnirani veo je zadužen Stephen Jones, što također nije nimalo jeftino s cijenom oko 2500 dolara.

Na vječnu ljubav mladenci će se zavjetovati u crkvi sv. Marka u mjestu Englefield, nedaleko od doma obitelji Middleton.

Profimedia, INSTAR Images

James Matthews je 40-godišnji britanski financijaš, izvršni direktor grupe Eden Rock Capital Management. Par se zaručio 2016. godine, a dijele ljubav prema sportskim aktivnostima, prvenstveno skijanju. Ipak, poznatiji od njega je njegov brat Spencer Matthews. On je dobio ulogu mladoženjinog kuma, a najpoznatiji je po sudjelovanju u reality showu "Made in Chelsea".

Profimedia, Press Association

Luksuzna cvjećarna Lavender Green je zadužena za cvjetne aranžmane – za dekoriranje 35 stolova i vjenčani buket mladenci će izdvojiti 20 tisuća dolara.

Profimedia, FameFlynet UK

Djeca princa Williama i vojvotkinje Catherine imat će važne uloge na vjenčanju: dvogodišnja princeza Charlotte će biti zadužena za bacanje latica, dok će princ George nositi prstenje.

Profimedia, Zuma Press - Archive

Iako se dugo šuškalo da djevojka princa Harryja, američka glumica Meghan Markle, neće biti pozvana na samu ceremoniju vjenčanja, Pippa Middleton napravila je iznimku - dopustila je mlađem bratu princa Williama da u crkvu sv. Marka dovede pratnju.

NEW YORK, NY - APRIL 27:  Actress Meghan Markle attends Glamour and L'Oreal Paris Celebrate 2016 College Women Of The Year at NoMad Hotel Rooftop on April 27, 2016 in New York City.  (Photo by Nicholas Hunt/Getty Images for Glamour)
Getty Images for Glamour

Vojvotkinja od Cambridgea neće svojoj sestri uzvratiti kumstvo. Odlučila se držati postrani jer ju je strah da svojim prisustvom na oltaru ne zasjeni mlađu sestru. Ipak, navodno će čitati na obredu i tako dati svoj obol vjenčanju, a obećala je i da će se ona brinuti za djecu.

Prince William and his new wife Kate leave Westminster Abbey after signing the wedding register followed by Prince Harry and Pippa Middleton., Image: 282673892, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association
Profimedia, Press Association

Pippa je navodno odbila sve ponude magazina koji su željeli prenijeti njezino vjenčanje i želi da sve fotografije s vjenčanja ostanu privatne. Ako su šuškanja točna, mladence će najvjerojatnije fotografirati Millie Pilkington, koja je bila zadužena i za privatne fotografije s vjenčanja princa Williama i vojvotkinje Catherine.

Bez obzira na to koje prstenje odabrali, teško će nadmašiti zaručnički prsten. Naime, James je odabrao dijamantni prsten čija se vrijednost procjenjuje na više od 35o tisuća dolara – brojka koja premašuje i cijenu samog vjenčanja.

Profimedia, FameFlynet UK

Priča se da su svi uzvanici dobili upute da na vjenčanje moraju ponijeti rezervnu odjeću – jedna modna kombinacija potrebna je za vjenčanje, a druga za primanje na luksuznom imanju.

Linker
19. travanj 2024 03:42