Profimedia, Zuma Press - Entertaiment
Dizajneri se usprotivili

Američka modna industrija u borbi protiv Trumpove imigracijske politike

Modna industrija dosad je na različite sebi svojstvene načine pokazala što misli o Trumpovoj politici - natpisima na majicama, modnim dodacima, donacijama i različitim okupljanjima. Sada su pokrenuli akciju kojom žele utjecati na promjenu zakonodavstva.

To je bio razlog zašto je Udruženje modnih dizajnera Amerike sazivalo novinarsku konferenciju u ponedjeljak, u sklopu koje su govorili ozbiljni govornici poput dizajnerice Diane von Furstenberg i njujorške političarke Carolyn Maloney. Javnosti su predstavili poražavajući utjecaj koji bi deportacije brojnih doseljenika mogle imati na modnu industriju, poslove i ekonomiju. Modna industrija je inače treća najveća poslovna grana u New Yorku. Prema izvješću koje je izneseno ovog ponedjeljka modna scena u New Yorku zapošljava preko 180 tisuća zaposlenika kroz 900 različitih kompanija čime generira preko 10 bilijuna dolara.

"Napustila sam Europu i stigla u New York s djetetom u trbuhu i koferom punim haljina proizvedenih u Italiji. S tim sam haljinama proživjela svoj američki san. Mladi ljudi iz cijelog svijeta dolaze u Ameriku u potrazi za tim istim prilikama, a bezgranična nadarenost i potencijal tih mladih nastavit će graditi i pomicati našu industriju dokle god ćemo upravljati imigracijskom politikom u Americi tako da ih privuče kao magnet." ispričala je u svom govoru dizajnerica von Furstenberg.

-->

Dok u New Yorku živi velika koncentracija useljeničkog stanovništva koji se bave modom, političarka Maloney je istaknula kako modna čvorišta postoje u cijeloj zemlji, a Capitol Hill je idući korak u borbi protiv Trumpove izbjegličke reforme. U spomenutom izvješću također su spomenuta dva akta Bar Removal of Individuals who Dream and Grow our Economy Act i the Recognizing America’s Children Act koji će, ako prođu, omogućiti lakši rad i studij svim doseljenicama u Ameriku. Njihova ideja je da se svima omogući rad i studiranje u Americi bez straha od deportacije.

-->

Linker
18. travanj 2024 13:38