SartorialPhoto / Splash News

Ed Sheeran: Neugledni magnet za žene

Iako je pomalo debeljuškast, blijed i razrokog pogleda, britanski pjevač privlači djevojke svojim pjesmama i trenutačno je na vrhu svjetskih top lista - i u sretnoj vezi sa svojom ljubavi iz školskih klupa.

Pjevač Ed Sheeran (26) trenutačno je apsolutni vladar top ljestvica: njegov album "Divide" već je u prvom tjednu nakon izlaska prodan u rekordne 672 tisuće primjeraka, čime je postao najuspješniji britanski glazbenik u povijesti, a čak mu se devet singlova nalazi među deset najpopularnijih. Ne može se potužiti ni na zaradu: lani je inkasirao više od 33 miljuna dolara, a prije dvije godine bio je - prema američkom časopisu Forbes - 27. najbogatiji glazbenik na svijetu. Uz sve to može se pohvaliti i da je dobio ulogu u sedmoj sezoni "Igre prijestolja", najpopularnijeg TV serijala svih vremena. A kada se prije šest godina pojavio na glazbenoj sceni s albumom "Plus", nitko mu nije predviđao blistavu budućnost jer jednostavno nije zadovoljavao estetske kriterije pop-industrije: pomalo debeljuškast, blijed, riđe kose i razrokog pogleda, teško da je mogao privući djevojke kojima se obraćao svojim ljubavnim pjesmama. Ukratko, njegove kolege kao što su dečki iz benda One Direction i pjevač Justin Bieber nudili su bolji paket: modno osviješteni, s isklesanim tijelima, stiliziranim frizurama i pravilnim crtama lica. Za razliku od njih, Sheeran nije trošio vrijeme ni trud na vizualni dojam već je po cijele dane slušao svoje idole - Erica Claptona, Van Morrisona i Boba Dylana - i svirao gitaru. Brada mu je uvijek bila pomalo zapuštena, šišao se jednom ili dvaput godišnje, a slobodno vrijeme najradije je provodio u londonskim pubovima.

- Obožavam pivo, no od njega se debljam pa sad pijem samo jednom tjedno kad s prijateljima odem u pub - rekao je nedavno, nakon što je objavio spot za pjesmu "Shape of You", koju je na YouTubeu pogledalo više od 450 milijuna ljudi. U njemu se pokazao u novom ruhu: na njegovom torzu više nema "dječjeg sala", a tijelo mu je prekriveno tetovažama – baš kako se i očekuje od zvijezde čija su publika uglavnom tinejdžerice i mlade žene. Izgleda da je ovaj Englez iz umjetničke obitelji - otac John je kustos, majka Imogen dizajnira nakit, a stariji brat Matthew je skladatelj - napokon uskladio imidž s tekstovima svojih pjesama. Jer u njima, naime, govori o zavođenju žena, seksu na jednu noć, prevarama u vezi... A za sve to inspiraciju crpi iz vlastitog života.

DFL/Splash/Corbis
Škotskoj pjevačici Nini Nesbitt posvetio je poslije prekida pjesme ‘Nina’ i ‘Photograph

Nini Nesbitt, škotskoj pjevačici s kojom je bio u vezi prije pet godina, posvetio je pjesme "Nina" i "Photograph", a Athina Andrelos, asistentica TV kuhara Jamieja Olivera, nadahnula ga je da napiše hit "Thinking Out Loud", kojim je lani osvojio dva Grammyja. No ljubav nije potrajala te je od kraja 2015. u vezi s prijateljicom iz školskih klupa, hokejašicom Cherry Seaborn. - Osjećam da bi to moglo biti to: brak, obiteljski život... - rekao je prije tjedan dana. Da je njihova veza ozbiljna, potvrđuje i to što se Seaborn preselila u Veliku Britaniju iz New Yorka, gdje je živjela posljednjih nekoliko godina.

LOS ANGELES, CA - FEBRUARY 15:  Ed Sheeran, Taylor Swift and Selena Gomez attend The 58th GRAMMY Awards at Staples Center on February 15, 2016 in Los Angeles, California.  (Photo by Kevin Mazur/WireImage)
WireImage
Pjevačica Taylor Swift bila mu je djevojka, a sa Selenom Gomez je imao aferu

No prije nego što se 'smirio' s prijateljicom iz Framlinghama, grada na istoku Engleske gdje su oboje išli u srednju školu, Sheeran je skupio dovoljno sočnih materijala za pjesme iz kratkih veza s poznatim kolegicama. Primjerice, u "Don’t" pjeva o prekidu s pjevačicom Ellie Goulding koja ga je prevarila s Niallom Horanom iz One Directiona. Povezivalo ga se i sa Selenom Gomez, a s Taylor Swift, s kojom je snimio duet "Everything Has Changed", nakon nekoliko je izlazaka shvatio da bolje funkcioniraju kao prijatelji. - Nas dvoje bili smo kao likovi iz filma "Gospodar prstenova": Taylor je glavu i pol viša od mene pa sam pokraj nje nalikovao na hobita, a ona, onako visoka, vitka i plava, podsjećala me na vilu koju glumi Cate Blanchett – rekao je nakon prekida s pjevačicom prije pet godina.

No za razliku od ljubavnih rana koje su ga nadahnule za njegove hitove, zbog tjelesne je ozljede zamalo morao prekinuti karijeru: prije nekoliko godina porezao se na razbijenu bocu piva pa je dobio 12 šavova na dlanu. A iako su mu liječnici zabranili da išta radi rukom, on je nastavio svirati gitaru pa su mu na jednoj gaži popucali šavovi. Došlo je i do dodatne ozljede živaca pa je puna dva mjeseca morao ići na rehabilitaciju. Osim toga, rođen je bez bubnjića u jednom uhu, koji mu je prvi put ugrađen kada mu je bilo 11 godina. Nakon toga čak mu je dva puta puknuo - zbog čega danas na jedno uho čuje 75 posto slabije. Usprkos tome, i dalje nepogrešivo pjeva i svira, posljednjih godinu i pol dana nadahnut svojom sretnom vezom. S djevojkom Cherry Seaborn živi u stanu vrijednom devet milijuna funta u sjevernom dijelu Londona, a u blizini je kupio i nešto skromniji, vrijedan 750 tisuća funta, svojim roditeljima - kako bi im jednog dana mogli pomagati u čuvanju djece dok on nastupa po koncertnim dvoranama diljem svijeta.

06 Aug 2016 - London - UK

*EXCLUSIVE ALL ROUND PICTURES*

*STRICTLY NOT AVAILABLE FOR AUSTRALIA/NZ SALES**

** STRICTLY NOT AVAILABLE FOR MAIL ONLINE AND ANY ONLINE SUBSCRIPTION DEALS UNLESS FEE AGREED PRIOR TO USAGE***

He has been on a sabatical seeing the world for a year but it looks like Ed Sheeran is finally back in the UK ahead of his next album launch which he promised fans will be released this autumn. Ed was spotted with his brother Matthew Sheeran and friend US producer songwriter and rapper Benny Blanco (orange shirt) out and about in Notting Hill but Ed only had eyes for Cherry his girlfriend as they put on a loved up display in public.  Ed is seen giving a few coins to a street busker as he passes but he has to get the money from Cherry's purse, Ed was himself once a busker.  The friends strolled to a cafe and then around Portobello market where they enjoyed an icecream,  Ed looked happy despite being sued for  million for copyright infringement by 2 US songwriters  (Martin Harrington and Thomas Leonard) who say his hit song Photograph mirrors their work on a track for Xfactor winner Matt Cardle. Ed looks so comfortable as he walks the streets of London perhaps as he is wearing what looks like his slippers??, Image: 296774523, License: Rights-managed, Restrictions: For content licensing please contact:
Xposure Photos
pictures@xposurephotos.com
 44 (0) 208 344 2007, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Xposurephotos
Profimedia, Xposurephotos
Posljednjih godinu i pol u vezi je sa Cherry Seaborn

Linker
18. travanj 2024 08:23