Getty Images for Beaches Turks &
TOTALNI PROMAŠAJ

Luksuzni Fyre festival na Bahamima ispao posvemašnja propast

Organizatori onoga što je trebao biti celebrity festival na Bahamima sada su suočeni s tužbom za prevaru vrijednom 100 milijuna dolara.

Reper Ja Rule i njegovi poslovni partneri morali su otkazati luksuzni Fyre Festival nakon što je stotine ljudi s plaćenim ulaznicama pristiglo na festival na kojem nije bilo glazbe, luksuza, transporta ili – hrane.

Iako se događaj reklamirao kao "kulturni doživljaj desetljeća", luksuzna alternativa Coachelli na kojoj su se trebali provoditi supermodeli kao što su Bella Hadid i Emily Ratajkowski, istina je ispala posve drukčija. Jedan je posjetitelj izjavio – "Nedostatak hrane, vode, medicinske skrbi i zaklona prouzročio je opasne i panične situacije među posjetiteljima. Ovo je bilo sličnije 'Igrama gladi' ili 'Gospodaru muha' nego Coachelli"

Ulaznice su stajale do 12 000 dolara za dva vikenda "glazbe, umjetnosti i hrane", a VIP ulaznice su stajale i do 100 000 dolara. Gostima su obećani prvoklasni obroci i vrhunska glazba, a umjesto toga su dobili potpuni kaos i post-apokaliptičnu noćnu moru. Svijet je obišla slika sendviča koji je, valjda, trebao predstavljati luksuzni obrok.

Organizatori su se ispričali i garantiraju povrat novca, a ispričala se i vlada Bahama koja je pomogla ljudima da se vrate kućama, ali i istaknula da nije izravno bila uključena u organizaciju.

Linker
19. travanj 2024 21:26