REUTERS
RATOVI ZVIJEZDA

Odlazak princeze Leije: Pogledajte audiciju kojom je Carrie Fisher osigurala ulogu života

Holivudska ikona Carrie Fisher, najpoznatija po ulozi princeze Leije u filmskoj sagi "Ratovi zvijezda", preminula je u 61. godini života. Njezina kći Billie Lourd potvrdila je vijesti da nas je napustila slavna glumica i spisateljica koja je u petak 23. prosinca doživjela srčani udar na letu iz Londona u Los Angeles. Nakon četiri dana provedenih na intenzivnoj njezi, Carrie Fisher izgubila je bitku za život.

Kći glumice Debbie Reynolds i pjevača Eddieja Fishera odjednom je postala zvijezda zahvaljujući ulozi u filmskom serijalu Georgea Lucasa. Iako je karijeru započela ulogom u filmu "Holivudski frizer", te glumila i u drugim uracima poput "Braća Blues" i "Kad je Harry sreo Sally", svijet ju je pamtio kao princezu Leiju.

12th February 1972:  American actress Debbie Reynolds with her daughter Carrie Fisher.  (Photo by Dove/Evening Standard/Getty Images)
Getty Images
Američka glumica Debbie Reynolds s kćeri Carrie Fisher

Čak četiri puta utjelovila ju je u "Ratovima zvijezda" – posljednji put lani u "Ratovi zvijezda: Sila se budi", a prije smrti dovršila je snimanje i "Star Wars: Episode VIII" koji u kina stiže iduće godine. Da je bila stvorena za tu ulogu dokazuje i snimka audicije koja je na YouTube-u objavljena samo dan prije njezine smrti.

U zrnatoj, crno-bijeloj fotografiji tada 19-godišnja glumica sjedi nasuprot Harrisona Forda, koji je tada samo pomagao redatelju Georgeu Lucasu na audicijama, da bi kasnije dobio ulogu Han Sola. Kemija između njih dvoje odmah je bila vidljiva, unatoč tome što je 15 godina mlađa Carrie odrađivala audiciju s iskusnim i poznatim glumcem. Iako to tada nije ni slutila, ta uloga osigurala joj je slavu te će zauvijek biti zapamćena kao princeza Leija. Ove godine objavila je memoare "The Princess Diarist" u kojima je otkrila detalje sa seta "Ratova zvijezda" i priznala da su ona i Harrison Ford uživali u kratkoj aferi za vrijeme snimanja.

BERLIN, GERMANY - MAY 08: Wax figures of the actors Harrisson Ford as the Star Wars character Han Solo (L) and Carrie Fisher in her role of Leia Organa are displayed on the occasion of Madame Tussauds Berlin Presents New Star Wars Wax Figures at Madame Tussauds on May 8, 2015 in Berlin, Germany.  (Photo by Clemens Bilan/Getty Images)
Getty Images
Voštane figure Harrisona Forda i Carrie Fisher u Madame Tussauds muzeju

Carrie Fisher doista je bila jedinstvena, kako je Harrison Ford poručio kada je saznao da nas je napustila. Slavna glumica nije se ustručavala govoriti o svojoj borbi s ovisnošću i o bipolarnom poremećaju te će je mnogi zapamtiti kao osobu koja je učinila mnogo za osvještavanje psihičkih bolesti.

Linker
15. travanj 2024 02:23