Ranko Šuvar / Hanza Media
VELIKA TUGA

Ana Gruica: Jučer je bio najgori dan u mojem životu

Splitska glumica Ana Gruica samo je jedna u nizu poznatih koji su se oglasili o dramatičnom stanju koje je pogodilo središnju Dalmaciju, a u kojem je najviše stradao Split.

Iako živi u Zagrebu, svaki slobodan trenutak iskoristi za povratak u rodno mjesto Gornje Sitno podno Mosora. Upravo je tamo Ana Gruica uživala sa svojim sinom Maratom Ivanom i partnerom Hrvojem Šalkovićem kada je Split zahvatio veliki požar koji još uvijek nije do kraja ugašen. Na cijelu situaciju - strahove koje je doživjela, hrabrost koju je vidjela, ali i predstavu za javnost osvrnula se u dirljivom statusu koji je objavila na svojem Instagram profilu.

Objavu dijeli Ana Gruica (@anagruica)

- Jučer je bio najteži dan mog života. Sve što moja obitelj ima, sve čemu pripadamo, do čijih vrijednosti držimo, jučer je za dlaku otišlo u pepeo. Gornje Sitno, toliko puta spominjano, je tijekom jučerašnjeg dana izbjeglo katastrofu. No onda je uslijedilo najgore po našu obitelj. Planinarski dom na Mosoru uhvatila je plamena stihija epskih razmjera. Udruženim snagama mog oca Špira i GSS-a, dom je nekim čudom spašen, a vatra je u gustoj borovoj šumi, punoj iglica i šišaka, stavljena pod kontrolu, iako na domu još ništa, sa sto postotnom sigurnošću, nije gotovo. Kad je sve trebalo utihnuti, vjetar je okrenuo smjer put sela i crkve sv. Luke i direktno selu prijetio vatrom - napisala je Ana Gruica i otkrila da je sve spašeno zahvaljujući hrabrim ljudima među kojima je bio i njezin otac.

I Ana se pridružila susjedima na terenu

- Moram napomenuti da su mještani Sitnog ponovno sami, bez ičije pomoći i bez vode, gasili požar sinoć od 23h do jutros u 6h. Doslovno svojim golim rukama i od opreme, samo s granama. Tek su u 6,30h vatrogasci Varaždinske i Čakovečke županije priskočili u pomoć. Gledam danas oko 12h, oko te iste crkve, dolaze kolone vatrogasnih kola i rotirki. Kako nemamo struju, ne znam što je to bilo, ali se mogu kladiti da je to bila režirana predstava za televizije. Točno onoliko dugo koliko traje prilog, toliko vatrogasci i "glavešine" stoje u Sitnom. Ono što sam vidjela noćas, učinilo me najponosnijom osobom na svijetu. Puca mi srce tko su momci koji su se odgojili sa mnom, momci koji su moja rodbina i moji susjedi. Tko su momci koji su udružili snage s Dubravom, i unatoč, dugogodišnjem antagonizmu, cijeli dan i noć, priskakali jedni drugima u pomoć. Neobjašnjivo ganuće - poručila je dirljivim statusom splitska glumica i potvrdila da je njezina obitelj dobro, te pozvala na molitvu za sve ugrožene obitelji, ali osobito za one koje su ostale bez svojih domova.

Linker
20. travanj 2024 08:56