Bloom Studio
SUPRUGA USPJEŠNOG GIMNASTIČARA

Ana Ude: 'Filipova odricanja utjecala su na mene'

U svibnju ove godine proslavljeni hrvatski gimnastičar Filip Ude i njegova supruga Ana postali su roditelji malene Eve. Šest mjeseci kasnije porazgovarali smo s mladom mamom o majčinstvu, braku, ali i njezinom poslu kojem se raduje čim prije vratiti.

Ana i Filip ljubavni su par od studentskih dana. Zajedno su odrastali u Čakovcu, a poznaju se još iz osnovne škole. Ipak, ljubav između njih rodila se u njihovim ranim 20-ima i neko je vrijeme funkcionirala kao veza na daljinu.

Happy anniversary, my angel. #8yearstogether

A post shared by Ana Ude (@ana_ude) on

- Ja sam u to vrijeme studirala u Mariboru i dolazila kući za praznike, a on se oporavljao od operacije. Vratila sam se u Sloveniju pa smo nekoliko mjeseci imali vezu na daljinu, no ubrzo smo preselili u zajednički stan u Čakovcu', opisala nam je Ana svoje ljubavne početke s Filopm i pojasnila kako nije bilo uvijek lako nositi se sa suprugovim sportskim načinom života. U početku joj je, kaže, bilo teško priviknuti se na život sportaša jer su njegova odricanja ujedno bila i njezina. Uz odricanja, supruge profesionalnih sportaša nose se i sa čestom samoćom s obzirom na mnogobrojne treninge i putovanja koje bavljenje profesionalnim sportom podrazumijeva.

We came to see daddy work.

A post shared by Ana Ude (@ana_ude) on

Sometimes, home isn't a place, but a feeling of being wanted. Welcome home, daddy.

A post shared by Ana Ude (@ana_ude) on

Ipak, od svibnja je u njihov život ušla nemjerljiva radost i preokupacija, koja ni na trenutak ne dopušta da u njihovom domu nastupi osjećaj dosade. Djevojčica je na svijet stigla 9. svibnja ove godine, a njezina ju mama opisuje kao “pravu malu divoticu”.

- Eva će za nekoliko dana napuniti šest mjeseci. Iznimno je vesela, puno se smije i već sad je brbljava i glasna, što smo i očekivali budući da smo i Filip i ja poprilično komunikativni, s osmijehom nam je otkrila mlada mama.

Sretnu obitelj često se može vidjeti u šetnji Čakovcem, gradom koji posebno vole. Osobito uživaju u zelenilu i parku u kojemu Ana i Eva puno vremena provode i kad je Filip zbog posla odsutan.

- U našem gradu sve nam je blizu, svi se nekako poznajemo i na svakom koraku možeš naletjeti na nečiji osmijeh - opisala nam je 30-godišnja Čakovčanka osjećaje koje gaji prema svom rodnom gradu. S jednakom dragošću govori i o svome poslu. Naime, lijepa Ana vlasnica je malog make-up studija i kroz sljedećih nekoliko mjeseci, kad Eva malo poraste, planira se vratiti na posao. A tamo ju očekuje niz zadovoljnih klijentica koje se već godinama povjeravaju njezinim rukama. Ana se šminkanjem bavila i prije otvaranja svog vlastitog studija, a godine iskustva, rezultati napretka i obrazovanja vidljivi su i na njoj samoj. Kaže kako joj se u posljednjih nekoliko godina uvelike promijenila make-up rutina, no i dalje joj je nezaobilazan lagani dnevni make-up, manikura jednom mjesečno i povremena kupka uz masku za lice.

Smile & keep on going!

A post shared by Ana Ude (@ana_ude) on

A post shared by Ana Ude (@ana_ude) on

Can't wait to get back in shape...

A post shared by Ana Ude (@ana_ude) on

Ana ne krije da se podvrgnula i korekciji usana hijaluronskim filerima. Ipak, vjeruje kako pravilna šminka itekako može na licu istaknuti ono najbolje. Uz šminku se naravno veže i moda, a Ana Ude svoj je stil pronašla u idealnoj kombinaciji praktičnog i lijepog. Nije, kako kaže, pobornik skupih modnih marki, sretnom ju čini kad se može lijepo odjenuti za manje novca.

- Ako i posjedujem koji komad markirane odjeće ili obuće, oni dolaze kao suprugovi pokloni s putovanja. Naravno, ako natjecanje dobro prođe, u šali je prokomentirala i nadodala kako voli modu i sve vezano za ljepotu, ali se istovremeno smatra i poprilično praktičnom osobom.

- Kosa mi je zbog Eve gotovo uvijek vezana u rep, a štikle i torbice u ormaru trenutno više stoje za ukras nego što su korištene, ali sigurna sam da će i one uskoro opet biti u opticaju, pojasnila je mlada mama ne krijući želju za još djece. Uvijek je, kaže, zamišljala da će imati troje, no ona i Filip još neko vrijeme žele se u potpunosti posvetiti Evi.

Family time.

A post shared by Ana Ude (@ana_ude) on

Linker
24. travanj 2024 04:32