Getty Images
WOMEN'S TALES

Chloë Sevigny: Glumica u novoj ulozi iza kamere priča ženske priče

Još od devedesetih traje karijera modela Chloë Sevigny, ali sada je odlučila stati s druge strane kamere i predstaviti vlastitu viziju serijala "Women's Tales" koju je pokrenuo brend Miu Miu.

Riječ je o serijalu kratkih filmova koje je brend pokrenuo 2012. godine u partnerstvu s Venecijanskim filmskim festivalom, a u kojem odabrane redateljice imaju potpunu slobodu i jedini je uvjet da se u filmu pojavljuje odjeća brenda Miu Miu.

Film "Carmen", najnoviji izdanak serijala, pokazuje redateljsku snagu Chloë Sevigny i poprilično se odmiče od njezinog redateljskog prvijenca "Kitty" o djevojci koja želi biti mačka. Ovdje pratimo španjolsko-američku komičarku Carmen Lynch u prizorima osvijetljenim crvenim žaruljama i neonskim svjetlima.

Screenshot

Carmen Lynch i Chloë Sevigny prepoznale su se upravo po zajedničkom smislu za humor, a koji je ovdje alat za istraživanje pitanja koje su objema zanimljiva – ženskog identiteta, celebrity kulture i ega. Humor ovdje ima i mračnu stranu, a voajeristički i ispovjedni ton filma bilježi stvarnosne momente u životu žene u današnje vrijeme: od neuspješnih dejtova do smiješnih cijena pilule za dan poslije.

"Ovaj film zaista dobro opisuje ono što ja jesam" – izjavila je Carmen Lynch i tako dala još jedan kompliment redateljskom radu Chloë Sevigny čiji je uvid u život komičarke poprilično osvježavajuć pogotovo uzme li se u obzir da je komičarkama često teže nego komičarima samo zato što su – žene. U svakom slučaju, ovaj film Chloë Sevigny lijepo se uklapa u seriju Women's Tales, za koju su već režirale i Canneska pobjednica Naomi Kawase te Ava DuVernay koja se može pohvaliti s nominacijom za Oscara, i jedino je neobično kako je Miu Miu nije angažirao još ranije.

Linker
18. travanj 2024 21:31