Lorna Kijurko
VJENČANJE ZA 28. ROĐENDAN

Dan iz snova u srcu Zagreba: Vjenčanje sportskog para na njezin rođendan

Martina Zubčić, brončana olimpijka u tae kwon dou, zauvijek će pamtiti svoj 28. rođendan - jer se na taj dan u zagrebačkoj Bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici na vječnu ljubav zaklela svom dečku, nogometašu Marku Dušaku, s kojim je u vezi od 2008., kada je osvojila i olimpijsku medalju u Pekingu.

- Nisam planirala svadbu baš za rođendan, slučajno se poklopilo. No, svi su zaključili da sam to napravila namjerno, da nitko ne zaboravi i rođendanski poklon – otkrila je sportašica za magazin Gloria, a za svoj dan iz snova odabrala je vjenčanicu modne kuće eNVy room, dok je mladoženja odjenuo tamnoplavo odijelo. Dugogodišnja hrvatska reprezentativka i lanjska osvajačica europske bronce već je godinu i pol zaposlena u tvrtki za proizvodnju električnih vozila Rimac Automobili pa je među dvjesto uzvanika bio i njezin šef Mate Rimac.

vjencanje Martina Zubcic i Marko Dusak_foto Lorna Kijurko
Lorna Kijurko

Nakon crkvenog obreda mladenci su slavlje nastavili u hotelu Sheraton. Za prvi ples odabrali su pjesmu "Dajem ti rič" grupe Dalmatino, koju je otpjevao splitski pjevač Milan Terze.

Lorna Kijurko

- Pomoglo mi je iskustvo iz TV showa "Ples sa zvijezdama", a kako moj Marko baš i nije plesač, prije svadbe smo uvježbavali korake s plesačem Robertom Schubertom, kojeg poznajem od 2008., kada smo se natjecali. I isplatilo se – kaže Martina. Na svadbenom tulumu su najveseliji, osim roditelja i obitelji, bili kum i kuma – Marina Sumić, kolegica iz tae kwon do reprezentacije, te Vladimir Večerić, Markov prijatelj iz djetinjstva. Nakon prve bračne noći u hotelu Martina i Marko su se vratili u stan koji je ona - kao zaslužna sportašica - svojedobno dobila na korištenje od Grada Zagreba. Iako se zaposlila, Martina Zubčić i dalje trenira, no po posebnom režimu jer je na turniru u veljači ponovno ozlijedila koljeno, koje je operirala prije šest godina. I ona i liječnici nadaju se najboljem i vjeruju u oporavak i skori povratak na natjecanja, što silno želi. A gdje će i kada na medeni mjesec, ona i suprug još nisu odlučili jer, kao i u proteklih devet godina, medeni mjesec im je – svaki dan.

vjencanje Martina Zubcic i Marko Dusak_foto Lorna Kijurko
Lorna Kijurko

Linker
25. travanj 2024 11:31