Profimedia
S ALBUMA 'DIVIDE'

Ed Sheeran obara rekorde s novim pjesmama

Engleski glazbenik Ed Sheeran prošlog je tjedna objavio dvije nove pjesme s nadolazećeg albuma "Divide" i s njima ušao u povijest.

Pop pjevač i kantautor Ed Sheeran ruši rekorde na streaming servisu Spotify zahvaljujući "Castle On The Hill" i "Shape Of You", koje su preko noći postale hitovi. Prema magazinu Forbes, 25-godišnji glazbenik sada drži poziciju "najslušanije pjesme u 24 sata" na popularnom servisu. Iako su obje nadmašile dotadašnji rekord koji je držao bivši boy bend One Direction s hitom "Drag me Down", definitivni pobjednik je "Shape Of You" s više od 7 milijuna preslušavanja u jednom danu.

Osim toga, Sheeran je na vrhu liste s najviše streamanja u prvom tjednu, a pored Spotifyja osvojio je i britansku ljestvicu singlova - "Castle On The Hill" i "Shape Of You" odmah su se našle na prva dva mjesta, što je, prema BBC-u, prvi put u povijesti službene liste.

Novi album "Divide" stiže početkom ožujka, a jednom od najbogatijih britanskih celebrityja glavna inspiracija za pjesme bila je dugogodišnja djevojka Cherry Seaborn kojoj je posvećen singl "Perfect".

Linker
17. travanj 2024 15:23