Getty Images
kasno roditeljstvo

George Clooney nije jedini: Glumci koji su nakon 50. postali očevi

U utorak ujutro, 6. lipnja, holivudski glumac George Clooney postao je prvi put otac. Njegova supruga, odvjetnica za ljudska prava Amal Clooney rodila je blizance: kći Elle i sina Alexandera, a njihov glasnogovornik našalio se da su svi dobro, osim slavnog glumca koji je na sedativima. Ipak, roditeljstvo u šestom desetljeću života nije mu problem, a uzore je pronašao u drugim glumcima koji su postali roditelji u poznim godinama.

- Jako smo sretni i uzbuđeni. Bit će to prava avantura – izjavio je 55-godišnji glumac u intervjuu za francusku emisiju Rencontres de Cinema nedugo nakon što je otkriveno da sa suprugom Amal Clooney očekuje blizance. Tada je naglasio da nikako ne smatra da je prestar za roditeljstvo te da mu je inspiracija 89-godišnji francuski glumac Jean-Paul Belmondo koji je sa svojom drugom suprugom dobio dijete kada je imao 70. godina.

- Sretan sam što ću ja imati 56 godina kada blizanci stignu – izjavio je tada slavni glumac koji je sa suprugom Amal (39) dobio djevojčicu i dječaka. Naravno, on nije jedini glumac koji je postao otac u kasnijim godinama. Pogledajte tko je sve dobio prinove nakon 50. godine života.

Hugh Grant

Glumac Hugh Grant prvi je put postao otac u dobi od 51 godine: kćer Tabithu dobio je iz afere s Tinglan Hong, a već iduće godine dobio je drugo dijete, sina Johna, sa švedskom televizijskom producenticom Annom Eberstein. Nakon toga na kratko se vratio ljubovanju s Hong i 2013. dobio treće dijete - Felixa Granta, da bi dvije godine nakon četvrti put postao otac, ali sada ponovno s Eberstein. Nije potrebno naglasiti da Grant ne vjeruje u monogamiju.

, Image: 321105152, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy
Hugh Grant i Anna Eberstein

Bruce Willis

Američki glumac okružen je ženama: Bruce Willis iz bivšeg braka s glumicom Demi Moore ima tri kćeri, dok sa sadašnjom suprugom Emmom Heming ima kćeri Mabel Ray Willis, koja se rodila kada je on imao 57 godina, i Evelyn Penn Willis koja je stigla dvije godine kasnije.

Arnold Schwarzenegger

Bivši guverner Kalifornije i glumac Arnold Schwarzenegger dobio je čak dvoje djece 1997., kada je navršio 50. godina. Iz braka s novinarkom Marijom Shriver ima četvero djece: Katherin, Christinu, Patricka i Christophera. Njihovo najmlađe dijete rođeno je 27. rujna 1997. godine, a samo pet dana kasnije Schwarzenegger je ponovno postao otac - ovog puta s kućnom pomoćnicom Mildred Baenom.

Michael Douglas

Američki glumac Michael Douglas postao je otac s 56 godina kada je sa suprugom Catherinom Zeta-Jonas dobio sina Dylana, a za tri godine proširili su obitelj s kćeri Carys. Douglas ima i najstarijeg sina Camerona kojeg je dobio u prvom braku s Diandrom Luker.

Alec Baldwin

Najstariju kći Ireland, iz braka s Kim Basinger, dobio je kada je imao 37 godina, a sve troje djece sa sadašnjom suprugom Hilariom Baldwin dobio je nakon pedesete: kći Carmen rođena je 2013., kada je on imao 54 godine, dvije godine kasnije rođen je Rafael, a lani su postali roditelji sina Leonarda.

Actor Alec Baldwin and his wife Hilaria Thomas arrive at the 2015 Elton John AIDS Foundation Oscar Party in West Hollywood, California February  22, 2015. REUTERS/Gus Ruelas (UNITED STATES TAGS: ENTERTAINMENT) (OSCARS-PARTIES) - RTR4QOB2
REUTERS
Alec Baldwin sa suprugom Hilariom

Steve Martin

Komičar i glumac Steve Martin čari roditeljstva upoznao je tek u 68. godini života kada je sa suprugom Anne Stringfield dobio kćer.

Reuters
Steve Martin

John Travolta

Kada je imao 56 godina dobio je sina Benjamina sa suprugom Kelly Preston. Njih dvoje imaju i 16-godišnju kćer Ellu, dok je njihov najstariji sin Jett preminuo 2009. godine na obiteljskom odmoru na Bahamima.

Actor John Travolta arrives at the 22nd Annual Critics' Choice Awards in Santa Monica, California, U.S., December 11, 2016.  REUTERS/Danny Moloshok - RTX2UKWX
REUTERS
John Travolta

Kevin Costner

Oskarovac Kevin Costner ima sedmero djece iz tri različite veze, a posljednje troje djece: Caydena, Hayesa i Grace dobio je u braku s Christine Baumgartner nakon 50. godine.

Mel Gibson

Redatelj i glumac Mel Gibson ove je godine postao otac deveti put, u 62. godini života, uoči dodjele nagrada Oscar na kojoj je nominiran za najboljeg redatelja za film "Hacksaw Ridge".

Kelsey Grammer

Bivša zvijezda serijala "Fraiser" također ima veliku obitelj. U četiri braka dobio je sedmero djece, a najmlađeg sina Audena dobio je u studenome prošle godine sa 60 godina.

Jack Nicholson

Slavni glumac je svojeg najmlađeg sina Raymonda dobio s 55 godina u vezi s glumicom Rebeccom Broussard. Nicholson iz različitih veza ima i tri kćeri: Lorraine, Jennifer i Honey.

Linker
20. travanj 2024 02:45