Profimedia
POSEBNO PRIZNANJE

Humanitarnu nagradu sveučilišta Harvard zaslužila je - Rihanna!

Glasovito sveučilište Harvard, jedno od najboljih na svijetu, odabralo je Rihannu kao osobu koja će dobiti njihovu humanitarnu nagradu "Peter J. Gomes", a zaslužila ju je svojim dojmljivim filantropskim angažmanom.

U obrazloženju koje je ponudio direktor harvardske fondacije S. Allen Counter, Rihanna će biti nagrađena jer je zaslužna za izgradnju modernog centra za onkologiju i nuklearnu medicinu za dijagnozu i tretiranje raka dojke u svojem rodnom gradu Bridgetownu na Barbadosu.

Uzima se u obzir i činjenica da je osnovala Clara and Lionel Foundation Scholarship Program – fondaciju nazvanu prema njezinoj baki i djedu – pokrenutu kako bi pomogla studentima s Kariba koji pohađaju američka sveučilišta. Tu je i njezina redovita podrška projektima Global Partnership for Education i Global Citizen koji imaju za cilj djeci (posebno djevojčicama) iz 60 zemalja u razvoju pomoći da dođu do odgovarajućeg obrazovanja. Prošloga mjeseca Rihanna je bila u Malawiju kao ambasadorica projekta Global Citizen i tom se fotografijom pohvalila na vlastitom Instagram profilu.

A post shared by badgalriri (@badgalriri) on

Kao da sve to nije dovoljno, Rihanna je ove godine s pjesmom "Love on the Brain" oborila rekord osiguravši svoj trideseti top 10 hit na Billboardovoj ljestvici, a ima i nove glumačke angažmane. Pojavit će se u filmu "Valerian i grad s tisuću planeta" u kojem glumi s Carom Delevingne, a najavljena je i njezina uloga u "Oceanovih osam".

Linker
19. travanj 2024 22:29