Profimedia
DODANA NA POPIS JEZIVIH

James Blunt otkrio da hit 'You're Beautiful' nije prikladan za vjenčanja

Svi su barem jednom čuli hit "You're Beautiful" iz 2004. godine: od trenutka u kojem je objavljena postala je neizbježna, a iako je izašla prije 13 godina, neki ljudi je još uvijek ne shvaćaju pa James Blunt sada ima poruku za njih: to nije romantična pjesma.

Iako se često nalazila na popisu najpopularnijih pjesama za prvi ples, među kojima su i Ed Sheeranova "Thinking Out Loud", "At Last" Ette James te "All of Me" Johna Legenda, "You're Beautiful" je zapravo vrlo loš odabir za romantičan trenutak.

- Svi me nazivaju romantičarem. Ne, ja to nisam. "You're Beautiful" nije nježna romantična pjesma. Radi se o nadrogiranom liku koji u podzemnoj uhodi tuđu djevojku dok je dečko ispred njega. On bi trebao biti u zatvoru jer je pervertit - izjavio je James Blunt u intervjuu za The Huffington Post i otkrio da mu je ta pjesma kroz vrijeme postala dosadna jer je se prezasitio, ali je zbog fanova nastavlja izvoditi na koncertima.

Njegova pjesma koja ne opisuje pravu ljubav između para, već ljigavu uhodu u podzemnoj mnogi su odmah usporedili s jednako jezivim pjesmama kao što su "Every Breath You Take" grupe The Police, "Last Kiss" Pearl Jama i "The One I Love" grupe REM.

Pandan njegovoj pjesmi kod nas je hit grupe S.A.R.S. "Lutka" koji je vrlo čest odabir za prvi ples, a za koji mnogi tvrde da se ne radi o romantičnoj pjesmi već da je povezana s drogom. Autor pjesme Dragan Kovačević za srpske medije je potvrdio da je pjesmu napisao s jednim prijateljem, ali o pravom značenju teksta i pjesme nije želio razgovarati već je publici prepustio mogućnost interpretiranja - za razliku od Blunta koji je mnogima sada uništio uspomenu na prvi ples.

Linker
10. travanj 2024 14:19