Jelena Rozga
 Maja Jurović/Hanza Media
INTERVJU

Jelena Rozga: 'Samo iz jednog razloga ne isprobavam odjeću po dućanima'

Kao klinka, pjevačica Jelena Rozga je bila haharica koja juri s vršnjacima po kvartu, a šminka joj nije bila ni u primisli. I danas najviše voli 'nude look', odnosno što prirodniji izgled. Ipak, često je kod kozmetičarke i posebno je vjerna nekim tretmanima. U šopingu nikada ne isprobava odjeću, kupuje 'na prvu' i zato često mora vraćati krpice... Te i brojne druge zanimljive detalje iz svakodnevnog života ispričala je za portal Gloria.hr.

Kakvi ste bili kao klinka, haharica, ili princezica koja krišom isprobava mamine ruževe i štiklice?

Kažu da sam bila nemirnog duha i radoznala. Šminka me nije previše zanimala, više sam se voljela igrati po vani i juriti s vršnjacima po kvartu.

Kad ste se počeli šminkati?

Ni u tinejdžerskoj dobi ni dan-danas nisam pobornica teške šminke. Nju izbjegavam osobito ljeti kad su velike vrućine. Volim minimalni make-up, njegujem prirodni izgled, odnosno onaj 'nude look' koji mi nekako najbolje odgovara i najčešće mu pribjegavam.

Šminkate li se sami, ili imate nekoga tko vas šminka za nastupe?

Tijekom dugog niza godina rada s velikim stručnjacima, uspjela sam uhvatiti neke trikove pa se znam dobro našminkati i sama, no to i dalje nije na profesionalnom nivou. I dalje ne znam sama zalijepiti trepavice! Vizažistu angažiram kad god stignem, no to ipak ovisi o tome gdje pjevam. Stalno sam na putu, zna se dogoditi da prevaljujemo velike udaljenosti i dođemo kasno na nastup pa je nemoguće uskladiti se s vizažistima.

Kako njegujete lice ujutro, a kako navečer?

Kod njege lica sam izrazito disciplinirana, kožu uvijek čistim navečer i hidratiziram preko dana, pazim na zaštitni faktor, serum oko očiju. Imam svoj uhodani beauty ritual koji odgovara mojoj koži i njega se pridržavam.

Ljeto je, njegujete aristokratsku put, sunčate li se uopće? A kupanje?

Sunce izbjegavam, moja koža je izrazito svijetla i sunce joj stvarno škodi. Ne kupam se često, ali kad uhvatim vremena to je uvijek kasno popodne i to u kakvoj mirnoj i skrivenoj uvali. Bez zaštitnog faktora 50 ne izlazim iz stana.

Instagram

Odlazite li često kozmetičarki, na koje estetske tretmane?

Kad god stignem, odem na kozmetički tretman, uvijek kod svoje kozmetičarke u jednoj zagrebačkoj poliklinici. Ona poznaje moju kožu i uvijek joj zna vratiti onaj tako poželjan svileni sjaj. Najčešće idem na tretmane kisika, mezoterapiju i tretmane plazmom.

Što uvijek mora biti u vašoj kozmetičkoj torbici, a što u torbi koju nosite uz sebe?

U kozmetičkoj uvijek obavezne su vlažne maramice, bazlam za usne, puder u kamenu i maskara. A u torbi uvijek nosim mobitel, ključeve i punjač.

Kako njegujete kosu? Razmišljate li o promjeni boje kose ili ste se savršeno pronašli kao plavuša?

Ja sam plavuša i takva ostajem. Zahvaljujući mom prijatelju i frizeru Zvonimiru Franiću moja kosa je njegovana i zdrava. Upravo me on ovih dana nagovorio na promjenu, poslušala sam ga, skratila kosu i – nisam požalila! Sad me pak nagovara da ošišam i šiške, ali otom-potom, to ćemo još vidjeti…

Instagram

Uvijek imate savršenu liniju - vježbate li i pazite li na prehranu?

Uvijek se osjećam krivom kada kažem da ne pazim što jedem, ali stvarno ne pazim. Po tom sam pitanju prava sretnica i stvarno mogu jesti kad god i što god želim. Vježbanje me pak sve više privlači, osobito posljednjih godina, i to sve vrste aktivnosti. Nakon vježbanja se osjećam bolje i zdravije.

Kako izgleda vaš tipični doručak?

Bijela kava i kroasan.

Kako opisujete svoj modni stil?

Ženstven, romantičan, minimalistički i strogih linija. To je stil u kojem sam se posljednjih godina pronašla i s kojim se najbolje osjećam, dok za scenu ipak biram neke odvažnije komade.

Kakvi ste u šopingu, kupujete li 'na prvu', ili promišljate? Promašite li često s nekim novim komadom robe, vraćate li ikad stvari u dućane?

Kupujem na prvu, ako mi se svidi, uzmem. A budući da nikada ne isprobavam odjeću jer mislim da nešto ne štima s njihovim ogledalima, često moram stvari vraćati u dućane (smijeh).

koncert Danijela Martinovic Zauvijek zajedno / Lisinski / Zagreb 19.04.2017. / foto: Davor Matota / Jelena Rozga
Davor Matota / Hanza Media
Jelena Rozga

Gdje kupujete odjeću, kupujete li i online?

Kupujem stvarno posvuda, nekako najviše u Zagrebu, a u posljednje vrijeme sve češće i online. To otvaranje kutije kad dođe dostavom doista ima neku veliku draž. Iako znaš što si naručio, to odmotavanje je nekako uvijek zabavno.

Gdje kupujete odjeću i modne dodatke?

Zadnjih godina sam baš zavoljela high street brendove, volim otići i u Liu Jo... Modne dodatke rijetko kupujem jer nakit ne nosim često već samo u posebnim prilikama.

Koliko torbica imate, a koliko cipela?

Stvarno ne znam, al uvijek mi se čini - nikada dosta!

Kako planirate provesti ljeto, hoćete li uspjeti pobjeći negdje s dečkom Stjepanom Hauserom?

Posljednjih 21 godinu ljeta su mi radna, tako će biti i ovo. Ali vrijeme za ljubav ću uvijek nekako naći.

Spica / Zagreb 29.05.2017. / foto: Maja Jurovic / Jelena Rozga i Stjepan Hauser
Maja Jurović

Linker
21. travanj 2024 07:44