REUTERS
ČUDESNE ZVIJERI

Jude Law utjelovit će mladog Dumbledorea

Nikada nije skrivao kako mu je žao što nije angažiran u originalnom filmskom serijalu "Harry Potter", ali sada će mu se želje ostvariti: engleski glumac Jude Law utjelovit će mladog Albusa Dumbledorea.

U nastavku prošlogodišnjeg hit filma "Čudesne zvijeri i gdje ih naći" 44-godišnji glumac utjelovit će mladog Albusa Dumbledorea, omiljenog ravnatelja Hogwartsa, a svoje uloge iz prvog filma ponovno će reprizirati Eddie Redmayne i Johnny Depp. U prva dva filmska serijala "Harry Potter" omiljenog Dumbledorea utjelovio je Richard Harris, a nakon njegove smrti ulogu je preuzeo Michael Gambon.

- Dumbledore je jedan od najvažnijih i omiljenih likova u Harry Potter svijetu i obožavatelji očekuju samo najbolje - izjavio je Jude Law, koji je odavno pročitao sve knjige o Harryju Potteru i spreman je za ulogu.

Radnja filma "Čudesne zvijeri i gdje ih naći“ zbiva se sedamdeset godina prije nego što je započela saga o Harryju Potteru, a naziv novog serijala ujedno je i naziv knjige koju mali čarobnjak čita prije odlaska u Hogwarts - ona je obvezna literatura svakog čarobnjaka. Iako je serijal zamišljen kao trilogija, J.K.Rowling nedavno je izjavila da je "prilično sigurna da će se priča razviti tako da će naposljetku trebati biti snimljena pet filmova kako bi se sve obuhvatilo". Ipak, drugi dio serijala stiže tek krajem iduće godine.

-->

Linker
25. travanj 2024 18:30