Getty Images
John Cleese

Legendarni montipajtonovac vraća se na televiziju nakon 40 godina

Gotovo 40 godina nakon uloge u serijalu "Fawlty Towers", nagrađivani britanski komičar i glumac John Cleese vraća se na BBC, iako je prije dvije godine izjavio kako ne želi surađivati s tom televizijskom kućom.

Član bivše komičarske skupine Monty Phyton, najpoznatiji po ulogama u serijalima "Leteći cirkus Montyja Phytona" i "Fawlty Towers", odlučio je dati novu priliku televizijskoj kući BBC zahvaljujući odličnim skriptama za novi humorističan serijal "Edith". U novom sitcomu glumit će uz Alison Steadman i Jasona Watkinsa, a priča će se vrtjeti oko udovice Edith (Steadman) koja će pristati udati se za Phila (Cleese), svojeg starog dečka koji živi preko ceste i svakodnevno je posjećuje. Njih dvoje se odluče vjenčati i odseliti u inozemstvo, ali im planove poremeti Edithin sin Roger (Watkins) koji se vrati živjeti kod nje nakon što je izgubio posao i ostavio suprugu.

Gotovo 40 godina su fanovi čekali povratak 77-godišnjeg britanskog komičara serijalima u nekoj značanijoj ulozi, a razlog tome je i to što nije želio raditi za televizijske kuće

- Nema šanse da radim za televizijske kuće, osobito za BBC. Imam osjećaj da dobar dio urednika nema pojma što radi – izjavio je 2015. godine za ShortList magazin, ali nova ideja za sitcom ga je osvojila na prvo čitanje.

Linker
19. travanj 2024 19:09