Reuters
POP-KRALJICA

Madonna: Snažna, provokativna i žestoka kao i na početku karijere

Iako je u 58. godini, razdoblju života kada pop-zvijezde obično prođu svoj zenit, Madonna ne samo da ne misli usporiti, već i dalje uspijeva biti snažna, provokativna i žestoka – sve ono na što smo od nje i naviknuli i sve zbog čega je i došla do statusa kakav ima.

Časopis Harpers Bazaar u broju za veljaču donosi veliki intervju s pop-kraljicom u kojem ona u svome stilu, bez imalo zadrške ili pretvaranja, progovara o brojnim temama – od novog filmskog projekta na kojemu radi, preko nezaobilazne pobjede Donalda Trumpa na američkim predsjedničkim izborima pa sve do statusa žene u današnjem društvu.

Razgovor je vodila poznata feministica, spisateljica i profesorica Roxane Gay, a iako na početku priznaje da joj je bilo teško intervjuirati Madonnu jer vjerojatno ne postoji novinarsko pitanje na koje ona nije odgovorila u svojoj karijeri, intervju je vrlo dinamičan, bogat i zanimljiv.

Kada govori o kritikama na svoj rad, Madonna kaže – "Kritičari su udarali po meni tokom čitave karijere, a velik dio toga proizlazi iz činjenice da sam žensko i da odbijam živjeti konvencionalnim životom. Imam nekonvencionalnu obitelj, imam ljubavnike koji su tri desetljeća mlađi od mene. Ljudima je zbog toga nelagodno. Imam osjećaj da sve što radim ljudima pričinjava nelagodu."

Reuters

Dodala je da je strašno živcira kada je pitaju kada će završiti karijeru i da je u korijenu toga pitanja također neravnopravnost među spolovima. "To je seksističko pitanje. Pita li netko Stevena Spielberga kada misli prestati snimati filmove? Nije li zaradio dovoljno novca, izgradio ime, bio uspješan? Je li tko pitao Picassa ne misli li da je već naslikao dovoljno slika? Umorna sam od tog pitanja, ne razumijem ga. Prestat ću raditi ovo što radim onda kada to više neću željeti. Prestat ću kada mi ponestane ideja. Prestat ću kada me ubiju."

Čitav intervju i foto-editorial možete pronaći ovdje.

Linker
19. travanj 2024 19:44