Ivan Posavec
SAMO U GLORIJI

Ministrica Marija Pejčinović Burić: 'Ne radim samo dok spavam'

Nova ministrica vanjskih i europskih poslova otkriva kako ju je oblikovalo djetinjstvo u Klobuku, studij u Zagrebu i posao dadilje u imućnim obiteljima diljem Europe - pa tako i kod Slavica Ecclestone - te priznaje da je nakon toga i iskustva u vrhunskom poslovnom okruženju postala radoholičarka.

staložena, odmjerena i profinjena. S te tri riječi može se opisati Marija Pejčinović Burić (54), nova ministrica vanjskih i europskih poslova. Uz to je vrlo simpatična i obrazovana: osim što je stručnjakinja za europske znanosti, živjela je u Londonu, Parizu, Salamanci, Bruggeu i Varšavi pa je europski način života iskusila iz prve ruke, a pravo je zadovoljstvo čuti njezin francuski, engleski i španjolski. Ne krije da je radoholičarka i za nju nema zabranjenih pitanja, a privatni život nastoji držati podalje od javnosti.

Kakva je šefica, koliko je na nju utjecao život u velikim gradovima poput Pariza i Londona te kakvo je iskustvo bilo raditi za Slavicu Ecclestone nova ministrica otkriva u novom broju magazina Gloria, koji je u prodaji od 3. kolovoza.

Linker
17. travanj 2024 09:38