Livio Andrijić / HANZA MEDIA
SREĆA ZBOG KAJE I ZORE

Mirna Medaković Stepinac o blizankama:'Dva tjedna sam plakala, ali curice su stigle i to je ono najljepše'

Zagrebačka glumica Mirna Medaković Stepinac uživa u najljepšem periodu života. Početkom travnja na svijet je donijela dvije djevojčice, Kaju i Zoru, a sada, nakon gotovo dva mjeseca, kada se već pomalo opustila i uhodala u svakodnevne ritualne, za Gloriju.hr otkriva nam koliko uživa sa svojim princezama, ali priznaje da ima trenutaka koji nisu laki

Pravo je iznenađenje bilo za domaću glumicu kada je sredinom prošle godine doznala da nosi blizance. Osim što u njezinoj obitelji do sada nije bilo blizanaca, prvo što joj je prošlo kroz glavu bile su duple cipelice, dupla kolica, dupla robica, dva bicikla, dvije uplatnice za vrtić…. Danas, gotovo dva mjeseca otkako je rodila Kaju i Zoru, ni ne pomišlja na period u kojem je funkcionirala bez njih. Iako nije uvijek lako, velika joj je podrška suprug, ekonomist Hrvoje Stepinac, kao i roditelji koji su jedva dočekali unučice. Iako je rodila carskim rezom i porod je protekao bez problema, ukupno je u bolnici Sveti Duh provela pet i pol tjedana. Tri je tjedna čuvala trudnoću, a zatim je zbog Kaje tamo provela još dva tjedna.

‘Kaja rodila s manje od dvije kile pa smo morali biti u bolnici dok ne dobije na težini kako bi mogla primiti cjepivo. Mislila sam da tih dva i pol tjedna nikada neće proći. Sad kad razmišljam, bilo je lijepo stisnuti gumb i pozvati sestru da ti objasni sve nedoumice oko djeteta. Hvala sestrama i doktoru Milanu Pavloviću koji me porodio što su me trpjeli. Velika su mi podrška i pomoć Hrvoje i obitelj, bez njih, dvoje djece odjednom, s istim potrebama ne bih mogla podizati. Nedostaje mi sna, al sve ostalo je super. Nije lako, al nitko ni nije rekao da će biti’, priča nam Mirna i opisuje svoju svakodnevicu te što joj je najljepše donijelo majčinstvo.

prva šetnja #babySteps u @besafeinternational autosjedalicama #najsigurnije @andrewsbabycompany

A post shared by Mirna Medaković Stepinac (@mirna_medstep) on

‘Najljepše je što su nam došle dvije male žabice u obitelj, a najteže je kad plaču obje, a ja ih ne mogu primiti istovremeno i utješiti. Šalim se da su najslađe dok spavaju. Svaki dan je drukčiji, a ja pokušavam pronaći način da nam prvih par mjeseci lakše prođe. Osim toga, dvije su i malo me brine posvećujem li im jednako pažnje. Tijekom dana izlazimo u šetnje, vrijeme je lijepo i nije još prevruće pa je ugodnije biti vani nego u stanu, a noći… Kako koja! U svakom slučaju, vjerujem da ćemo se za 20 godina tome smijati’, šali se novopečena majka.

I kad si sit, uvijek može još. moja gladna praktična @maxmarazagreb

A post shared by Mirna Medaković Stepinac (@mirna_medstep) on

Otkrila nam je i tko je birao imena curicama. ‘Prije nego sam zatrudnjela, znala sam da će mi se kći zvati Kaja, kad smo saznali da su dvije djevojčice, morali smo pronaći ime koje nam pristaje uz Kaja. Meni se svidjelo i ime Janja. Imena nemaju neku dublju priču, osim toga da su nama lijepa, al to mišljenje nije dijelio dio prijatelja i obitelji. Sad su se već svi navikli’, objašnjava glumica te nam priznaje kako je, otkako su stigle djevojčice, kod supruga pala u treći plan. ‘Kaja i Zora su na prvom mjestu. Ali, odlično se snalazi kao tata’, otkriva 31-godišnjakinja.

Davor Matota

A kako izgleda dojenje blizanki? Ponekad dojim jednu po jednu, ponekad u paru, imam sjajan jastuk za dojenje odjednom. Sve ovisi, nisu uvijek gladne istovremeno. Od trenutka kad sam saznala da nosim blizanke, ništa više ne planiram. Bit će kako bude bilo, svi planovi mi padnu u vodu’, šali se Mirna koja ne krije svoju reakciju kada je saznala da nosi blizanke.

‘Rasplakala sam se od muke, još kad sam vidjela cijene dječje opreme, nisam prestala plakati dva tjedna’, priznaje simpatična glumica koja je u trudnoći dobila 20 kilograma. Kaže, ništa si nije željela uskratiti i još uvijek nije stala na vagu. Time se uopće ne zamara I vjeruje da će za par mjeseci ponovno doći na svoju idealnu težinu.

Linker
19. travanj 2024 06:39