Getty Images
The Miseducation of Cameron Post

Najkontroverznija uloga američke glumice Chloë Grace Moretz

Iako su se prije nekoliko mjeseci proširile vijesti kako će glumica Chloë Grace Moretz uzeti pauzu od glume, ispostavilo se da je 19-godišnjakinja jednostavno odlučila "pametnije" birati uloge i ne pristajati na sve što joj se ponudi.

Nova miljenica Hollywooda poznata je upravo po tome što bez suzdržavanja govori ono što misli i voli drugačije i zahtjevne uloge pa nije čudno što je idući film koji će snimiti kontroverzna drama "The Miseducation of Cameron Post" utemeljena na istoimenom romanu Emily Danforth.

Actress Chloe Grace Moretz poses at The Hollywood Reporter's Annual Women in Entertainment Breakfast in Los Angeles, California December 9, 2015. REUTERS/Danny Moloshok - RTX1XYTK
REUTERS

Radnja filma smještena je u 1993. godinu iako je problematika i danas vrlo aktualna. U centru priče je mlada lezbijka koja odrasta u ruralnom dijelu SAD-a sa staromodnom bakom i konzervativnom tetom te se zaljubljuje u najbolju prijateljicu. Nakon autanja, teta je šalje na liječenje homoseksualnosti odnosno "terapiju koja će je preobratiti".

Film će režirati Desiree Akhavan, najpoznatija po filmu "Appropriate Behaviour", a u filmu koji u kina stiže iduće godine će glumiti i Sasha Lane, zvijezda "American Honey".

Cast member Chloe Grace Moretz poses at the premiere for the movie
REUTERS

Upravo je ovom ulogom Chloë Grace Moretz pokazala kako će se stvarno i držati onog što je najavila usred napisa kako uzima pauzu od glume.

"Nije to pauza. Jednostavno sam postala izbirljivija i odlučnija po pitanju uloga na koje pristajem. Mislim da kao glumica imam veliku priliku pronaći sebe u ulogama koje biram. Mislim da je sada pravo vrijeme da shvatim tko sam i što sam te što želim u filmskoj industriji" – izjavila je tada 19-godišnja glumica koja je već ranije govorila o pravima LGBT zajednice te spomenula da su njezina braća Trevor i Colin cijelu srednju školu bili maltretirani zbog svoje seksulane orijentacije.

"Bilo je grozno gledati ih kako se bore s anksioznošću što moraju priznati javnosti da su gay. Nikoga ne bi trebalo biti briga koje su seksualne orijentacije, koje ti je boje koža i jesi li muško ili žensko" – poručila je ukratko Chloë Grace Moretz koja je samo u 2016. izbacila čak pet filmova, a iduće izlazi i triler "Suspiria".

Priču o novoj zvijezdi Hollywooda koju obožavaju ne samo zbog jasnih stavova i odlične glume, već i zbog ležernog stila, pročitajte u novom broju magazina GloriaIN specijal čiju naslovnicu krasi upravo slatka mala holivudska bogatašica. Novi broj najboljeg vodiča za modni shopping u prodaji je od 28. studenoga, a sve čitatelje na dar očekuje Ziaja dnevna krema od kozjeg mlijeka.

Linker
13. travanj 2024 01:42