Glazbena nagrada

Pravila igre: 'Cesarica nam ispunjava snove'

Miro Buljan dobro je poznato lice hrvatske glazbe, autor zaslužan za neke od omiljenih domaćih pjesama u posljednjih 20 godina. No, hit "Zagrli me" kojeg je napisao zajedno sa suprugom Sonjom, autoricom teksta, započeo je jednu potpuno novu priču koja je rezultirala njenim plasmanom među 12 nominiranih pjesama za nagradu "Cesarica". Najponosniji su svakako dečki iz benda 'Pravila igre' koji pjesmu izvode

'Za nas kao novog izvođača nominacija za Cesaricu znači jako puno. Sam ulazak u 40 nominiranih pjesama je već bio ogroman uspjeh dok je ulazak u top 12 ispunjenje snova. Da nam je netko prije 2 godine rekao da ćemo biti u društvu takvih velikana hrvatske glazbe, jednostavno mu ne bi vjerovali. Stvarno nam je velika čast što je publika prepoznala našu pjesmu, naš trud i zalaganje i ovim putem im od srca zahvaljujem', rekao nam je Goran Belošević, bubnjar Pravila igre i otkrio kako je pjesma nastala.


'To je prva pjesma koju smo snimili kada smo ušli u studio Mire Buljana. Svidjela nam se 'na prvu' i jednostavno smo ju morali snimiti. Kako smo smatrali da se "prvi mačići bacaju u vodu" odlučili smo ju staviti u ladicu i čekati pravi moment. Taj moment je svakako bio krajem prošlog ljeta kada smo osjetili da je pravo vrijeme za nju. Vjerujem da nismo pogriješili i da je baš taj moment bio presudan za njezin visoki plasman', komentirali su dečki.


Pjesma već na prvo slušanje postavlja "pravila igre" u radijskom eteru afirmirajući bend kao nositelje domaćeg pop mainstreama. U relativno kratkom periodu, iza njih je nekoliko uspješnih singlova, nastup na Zagrebačkom festivalu te brojni koncerti. Ponosni su i na kolegu i uzora Tonyja Cetinskog koji im je pružio šansu predstavivši ih kao goste na svojoj koncertnoj turneji po dvoranama i arenama cijele regije.

Na jednom od tih nastupa snimljen je i video spot za "Zagrli me" kojeg je na YouTubeu do danas pogledalo više od 725 tisuća ljudi. U režiji Darija Lepoglavca, spot donosi atmosferu ispred i iza pozornice te prikazuje život glazbenika na turneji, tijekom priprema za nastup, u backstageu...

'Bio je grijeh ne snimiti video broj u takvom jednom ambijentu, pred najboljom publikom na svijetu', poručuju dečki još jednom zahvaljujući Tonyju na pozivu i povjerenju.




Pravila igre imaju poseban odnos sa svojim fanovima, od kojih su najaktivnije upravo cure - reakcije na ova četiri simpatična mladića sežu od lajkova na društvenim mrežama do pravog padanja u nesvijest na njihovim koncertima! Ovog će ljeta, srećom za bend, biti dosta prilika za "padanje u nesvijest“, a centralni događaj svakako će biti i njihov nastup na splitskim Prokurativama, 7. srpnja, na završnoj manifestaciji nagrade za hit godine, „Cesarica“.



Linker
20. travanj 2024 01:27