Profimedia
FORBESOV POPIS NAJPLAĆENIJIH

Prince i David Bowie zarađuju milijune i nakon smrti

Magazin Forbes svake godine objavi popis najbogatijih celebrityja koji i nakon smrti zarađuju milijune, a ove godine su se na tom popisu po prvi puta našli glazbenici David Bowie i Prince.

Princeova zarada u godinu dana (1. listopada 2015. – 1. listopada 2016.) iznosi oko 25 milijuna dolara i tako je došao na peto mjesto, a Bowie se nalazi na jedanaestom mjestu za zaradom od oko 10,5 milijuna dolara.

Kako bilo, ni jedan ni drugi ne mogu dostići Michaela Jacksona koji je još jednom na samome vrhu popisa s nevjerojatnih posthumno zarađenih 825 milijuna dolara. Na drugom mjestu je Charles M. Shulz, autor legendarnog stripa "Peanuts“ (u kojem se kao likovi pojavljuju Snoopy, Charlie Brown, Linus i ostali) sa zaradom od 48 milijuna dolara, a na trećem američki golfer Arnold Palmer koji je preminuo u rujnu ove godine u dobi od 87 godina. Njegova se godišnja zarada procjenjuje na 40 milijuna dolara.

Inače, prema posljednjim vijestima, trenutačno je na prodaju Princeovo "naslijeđe“ tj. njegov katalog neobjavljene glazbe. Zainteresirani su svi američki veliki glazbeni izdavači, a cijena je 35 milijuna dolara. Katalog sadržava službeno neobjavljene pjesme, ali i stotine sati koncertnih snimki, a do kraja godine bi trebao biti objavljen i novi Princeov "The Best of“ pa nema sumnje da će se glazbena legenda iduće godine još malo uspeti na popisu pokojnika koji dobro zarađuju.

Linker
17. travanj 2024 15:43