Matej Dokic
USPJEH U PODUZETNIŠTVU

Privatna sreća i poslovni uspjeh nekadašnje dance zvijezde Senne M

Nekad popularan na estradi kao Senna M, danas je uspješan proizvođač filmske opreme i robota za kamere, s brojnim idejama koje realiziraju odlikaši sa zagrebačkog FER-a, a vjetar u leđa njegovom biznisu daje 30 godina mlađa supruga

Obiteljska kuća u zagrebačkoj četvrti Peščenica sjedište je tvrtke Senna Inovation Factory u vlasništvu Senada Galijaševića (63), nekadašnjeg predvodnika hrvatske dance scene koji je prije dvadesetak godina nastupao pod imenom Senna M. i izvodio lako pamtljive pjesme kao što su “Beba malena”, “Indijanac” i “Tuc Tuc”. Kad se publika zasitila densera, Senna M. je nestao sa scene, a potom izgradio mnogo uspješniju karijeru ­ za koju se saznalo zahvaljujući TV seriji “Vikinzi”. Naime, bivši pjevač postao je uspješni inovator u području sofisticirane tehnologije koja je korištena na snimanju pete sezone ove povijesne drame o osvajačima sa Sjevera. Nakon “Vikinga” Galijašević je pozvan da na setu u Mađarskoj ­ kamo se iz Dubrovnika preselila ekipa holivudskog filma “Robin Hood” ­ instalira svoje moćne reflektore za noćne scene, a radio je i na novom filmu Veljka Bulajića.

Nje­gov računalni program koji upravlja golemim svjetlosnim zidovima s LED svjetlošću stvorio je u filmu “Bijeg mora” efekt oluje s munjama na nebu usred vedrog, proljetnog dana. - Glazbena karijera ipak me na neki način vodila prema ovome gdje sam danas. Tri desetljeća sam proveo na pozornici i iza nje proučavajući teh­nologiju koja se postavlja prije koncerta i slušajući poduke scenskih tehničara. U pedesetoj sam godini ušao u svijet inovacija, s vremenom sam unaprijedio zastarjele uređaje, osmislio nove proizvode i danas mogu birati poslove u reklamnoj i filmskoj industriji - ispričao je Galijašević za magazin Gloria.

Senad Galijasevic Senna M
Zagreb
Fotograf Matej Dokic 150617
Matej Dojkić

I privatno je beskrajno ispunjen uz kći Selenu (9), sina Denija (11) i suprugu Jelenu (33), magistru međunarodnih odnosa koja vodi financije tvrtke i brine se da naručena oprema sretno stigne na odredišta. Suprugu je upoznao 2004.godine na plaži na Murteru. - Spojio nas je frizbi kojim sam je slučajno pogodio. Jelena me je strijeljala pogledom trljajući bolno mjesto na glavi. Ispričavao sam se i u isti tren smišljao kako je odvesti na piće jer je imala najljepše plavozelene oči koje sam vidio. Prijatelj s kojim sam se dobacivao frizbijem shvatio je što se zbiva i brzo se izgubio, a Jelena je pristala na kavu samo da me se riješi. Ni sam ne znam kako, no uspio sam je nasmijati dosjetkama na svoj račun. Počela me promatrati s manje ljutnje i tada sam osjetio da imam barem male šanse. Jelena je naposljetku odlučila riskirati sa mnom. U jesen 2004. preselila se u Zagreb, krajem godine smo se vjenčali, a 2006. dobili sina. Kad sam postao otac, sve se u mojem poimanju života promijenilo. Mnogo sam ozbiljnije shvatio novu karijeru i osnovao tvrtku. A Jelena je u međuvremenu u Zagrebu upisala studij ekonomije i diplomirala, nakon čega je magistrirala međunarodne odnose - priča poduzetnik i inovator bez formalne tehničke naobrazbe.

Linker
15. travanj 2024 05:36