Serp Akkaya i pjevačica Sinem Yalçınkaya vjenčali su se krajem svibnja na azijskoj obali Bospora
VELIKO FINALE PRED MATIČAREM

Sarp Akkaya: Svadba turskog glumca na Bosporu

Omiljeni turski negativac,koji i u ‘Tuđem životu’ glumi balkanskog mafijaša, strastveni je navijač košarkaškog kluba Fenerbahçe pa je na jednoj utakmici svoju dragu zaprosio, a za vrijeme druge se njome - oženio

Omiljeni turski negativac,koji i u ‘Tuđem životu’ glumi balkanskog mafijaša, strastveni je navijač košarkaškog kluba Fenerbahçe pa je na jednoj utakmici svoju dragu zaprosio, a za vrijeme druge se njome - oženio

Turski glumac Sarp Akkaya (37), koji u serijalu “Tuđi život” tumači lik beskrupuloznog balkanskog mafijaša Damira, privatno je pažljiv i nježan muškarac - te vrlo maštovit u pristupu ženama. Njegova su “poentiranja”, naime, dojmljiva kao i uspjesi košarkaša njegovog najdražeg kluba Fenerbahçe. Način na koji je prije nekoliko mjeseci zaprosio svoju dugogodišnju djevojku Sinem Yalçınkayu (34) - kojom se krajem svibnja i oženio - pamtit će se još dugo... Prvo romantično “zakucavanje” desilo se 23. veljače u stanci utakmice Olympiakos - Fenerbahçe, kad se na videoekranu, uz zvuke pjesme “Can’t Help Falling In Love” Elvisa Presleyja, pojavio natpis: “Sinem, hoćeš li se udati za mene?”. Nakon toga se pojavila slika Sarpa Akkaye kako kleči pred Sinem sa zaručničkim prstenom (kao i kad je u “Tuđem životu” prosio Hazal), što je publika popratila ovacijama. Završna utakmica Europskog prvenstva, na kojem je Fenerbahçe, ponovno pobijedivši Olympiakos, osvojio titulu prvaka - bila je veliko finale njihove trogodišnje veze. Omiljeni turski negativac i atraktivna glazbenica taj su dan jedno drugom rekli “da”.

Serp Akkaya i pjevačica Sinem Yalçınkaya vjenčali su se krajem svibnja na azijskoj obali Bospora

- Namjerno smo za vjenčanje odabrali taj datum. Siguran sam da će i nama donijeti sreću - rekao je Sarp Akkaya, koji je glamurozni dernek organizirao u četvrti Beykoz na azijskoj obali Bospora, u prostoru nekadašnje tvornice cipela koji danas funkcionira kao otvorena pozornica. Kako je Sinem Yalçınkaya pjevačica - nastupala je s mnogim poznatim turskim glazbenicima i vodila glazbeni talent show “O ses Türkiye” - i sama se dohvatila mikrofona a Sarp joj se pridružio na bubnju.

Mladenka pjeva, a mladoženja je prati na bubnju

Među uzvanicima su bile mnoge turske glumačke zvijezde, kao što su Aslı Enver iz sapunice “Ponovno rođen” te Kenan İmirzalioğlu, Cansu Dere i Barış Falay, s kojima je Sarp Akkaya glumio u serijalu “Ezel”. Lik mafijaša Tevfika mu je i donio popularnost, ali i niz drugih uloga zlikovaca. Tako je u povijesnom serijalu “Sulejman Veličanstveni“ glumio krvnika koji ubija velikog vezira Rustem-pašu te prinčeve Mustafu i Bajazida.

Život u komuni

Prvu ulogu je dobio još kao petnaestogodišnjak u serijalu “Bizim aile“ (Naša obitelj), gdje je glumio s bratom blizancem Kayom.

- Sve do sedamnaeste godine, kad su nas počeli razdvajati drugačiji interesi i različit krug prijatelja, osjećao sam kao da smo brat i ja jedno biće. Prolazio sam kroz svojevrsnu krizu identiteta - otkrio je Sarp, kojeg je glumom zarazila jedanaest godina starija sestra Esra. Njega i brata Kayu često bi vodila sa sobom na glumačku akademiju na kojoj je studirala, a oni su već sa sedam godina osjetili privlačnost tog zanimanja iako im je tata, koji je bio državni činovnik, govorio da tu nema kruha.

Sarp s majkom Lerzan te bratom Kayom i sestrom Esrom, koji su također glumci

- Kad sam rekao ocu da želim postati glumac, rekao mi je da pogledam sestru, koja nakon završenog studija glume živi od toga što zaradi kao prodavačica enciklopedija. I majka, koja je bila domaćica, razmišljala je kao on, ali na kraju su oboje rekli neka odlučim sam - prisjeća se Sarp Akkaya.

S Alinom Boz: zabranjena ljubav u "Tuđem životu"

Iako je prije govorio da ne vjeruje u formalno glumačko obrazovanje i da je o glumi najviše naučio igrajući se sa sestrom Esrom, i on i brat diplomirali su glumu na Sveučilištu Mimar Sinan u Istanbulu. Njih su troje i danas povezani, a donedavno su s još nekoliko bliskih prijatelja živjeli u dvije zgrade na šest katova, kao u komuni. Bliskost se nastavila i u poslovnom smislu pa su osnovali glumačku školu Akkademi tiyatro, koju je Esra vodila do lani, nakon čega se preselila u ljetovalište Bodrum. Ondje je uz pomoć braće otvorila tvrtku Masal Mekan (Mjesto iz bajke), gdje vodi dječje i new age radionice.

Medeni mjesec s obitelji

Iako smo svi troje glumci, svakome od nas leži nešto drugo. Esra je učiteljica, Kaya voli kazalište i vrhunski je predavač, a ja sam televizijski i filmski glumac. Iako uglavnom utjelovljujem negativce, svaki je od njih izazovan i potpuno različit - tvrdi Sarp Akkaya, koji u slobodno vrijeme obožava loviti ribu pa je član amaterskog ribolovnog društva Caddebostan. Do prije nekoliko godina bavio se i jedrenjem te sudjelovao na nekoliko ekipnih natjecanja.

Sarp Akkaya
Poput mnogih koji su odrasli uz Bospor. i glumac je strastveni jedriličar

- Više ne stignem jedriti, no kako sam odrastao uz Bospor obožavam gledati u more, čak i više nego plivati. More me smiruje i ispunjava - govori glumac, koji slobodno vrijeme najradije provodi na azijskoj strani Istanbula, gdje je i rođen. Za medeni mjesec je odabrao Bodrum, ali on i supruga neće uživati sami. Bit će kod Sarpove sestre, a pridružit će im se prijatelji i ostatak obitelji, koja je sada ponosna na njegove poslovne i privatne uspjehe.

Linker
08. svibanj 2024 00:31