Profimedia
SREBRNI PIR

Slavlje ljubavi Michelle i Baracka Obame: Fotka s vjenčanja od prije 25 godina razgalila par

Američki predsjednički par, za kojim mnogi još uvijek žale, proslavio je srebrni pir.

Barack i Michelle Obama, bivši predsjednik i prva dama Sjedinjenih Američkih Država, proslavili su 25. godišnjicu braka i svoje obožavatelje počastili fotografijom s vjenčanja.

- Sretna 25. godišnjica! Četvrtina stoljeća je prošla, a ti si i dalje moj najbolji prijatelj i najizuzetniji muškarac kojeg poznajem. Volim te – napisala je Michelle posvetu svojem suprugu uz crno-bijelu fotografiju snimljenu prije 25. godina.

Njihova ljubavna priča počela je kada je Barack, rodom s Havaja, stigao kao pripravnik u pravnu tvrtku Sidley Austin u Chicagu, a Michelle mu je dodijeljena kao mentorica. Na prvi spoj, nakon Barackovog dugog nagovaranja, otišli su 1989. u kino gdje su gledali "Do The Right Thing". Michelle se često zna našaliti da je Barack odabirom nezavisnog redatelja htio pokazati koliko je profinjen. Ipak, uspjelo mu je. Dvije godine kasnije ju je zaprosio, a 3. listopada 1992. su se vjenčali. Par ima dvije kćeri: Maliju Ann (19) i Sashu (16).

Profimedia

O njihovoj ljubavi pričalo se tijekom oba Obamina mandata i mnogi priželjkuju pronaći upravo takvu vezu kakvu Michelle i Barack imaju. Poruke podrške i ljubavi, ali i zaljubljeni pogledi koje su stalno razmjenjivali mnoge su uvjerili da je njihov brak – idealan. A koliko jedno drugo "nose" pokazala je novinarka Liza Mundy u biografiji koju je napisala o bivšoj prvoj dami. Naime, ona je u toj knjizi naglasila kako introspektivan, šarmantno razbarušen i sanjarenju sklon Barack ne bi daleko dogurao bez nesebične podrške pragmatične, organizirane, zahtjevne, ponekad jezičave, ali uvijek tople, suosjećajne i duhovite Michelle. Njihova priča je i ekranizirana filmom "Southside With You", a svoje obožavatelje nastavljaju osvajati i sada kada više nisu u fokusu.

Former United States President Barack Obama and his wife Michelle walk during a visit to Tirta Empul Temple while on holiday with his family in Gianyar, Bali, Indonesia June 27, 2017 in this photo taken by Antara Foto.  Antara Foto/Wira Suryantala/ via REUTERS  ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. INDONESIA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN INDONESIA. - RTS18SZB
REUTERS

Ipak, nije uvijek sve išlo tako glatko: Michelle nije vjerovala u njegovu političku karijeru, ali je uvijek pristajala na nove izazove jer bi joj Barack svaki put obećao da će mu to biti posljednja kampanja ako izgubi. No, nastavljao je pobjeđivati i dogurao do Bijele kuće. Michelle je postala prva dama i vrlo se teško privikavala na svoje zadatke, ali ih je na kraju objeručke prihvatila i postavila visoku ljestvicu za svoje nasljednice. Iako je nije voljela, Bijela kuća vratila joj je obitelj pod isti krov. Naime, Barack je godinama zbog poslovnih obaveza sa suprugom i kćerkom bio samo vikendima, a ovako su živjeli i radili na istom mjestu.

-->

Linker
18. travanj 2024 10:34