Marko Todorov / CROPIX
DAN ZA PAMĆENJE

Veliko slavlje u obitelji bivšeg para! Ana Miščević: 'Ljubomori i egu kod nas nema mjesta'

Bivši nevjenčani supružnici, Ana Miščević i Milo Stavros, koji su se rastali prije više od četiri godine, u vikendu iza nas zajedno su slavili sedmi rođendan svog sina Mila. Ana je za Gloriju.hr otkrila kako je proteklo slavlje, ali i kako unatoč razlazu ona i bivši nevjenčani suprug uspijevaju zadržati obitelj i time ostati jedan od najpozitivnijih uzora u svijetu u kojem ova institucija ne prestaje gubiti na snazi.

'Sve je prošlo kako je Milo zamislio, slavio je s prijateljima u jednoj zagrebačkoj igraonici. Njegov otac Milo, po kojemu smo mališanu i dali ime, i ja, slavili smo pak s roditeljima djece u blizini igraonice. Kad je naše dijete u pitanju, za nas postoji samo zajedništvo i tu nema mjesta za ničiji ego, ljubomoru, rivalstvo', otkrila nam je televizijska novinarka i voditeljica Ana Miščević koja je sina s glazbenim producentom i bubnjarom, inače starijim sinom poznatog pjevača Jasmina Stavrosa, dobila tijekom četverogodišnje ljubavne veze.

Kako ističe, igraonica je tek prva od tri proslave ovog važnog dana u životu malenog Mile – danas će slaviti i u vrtiću, a potom ga čeka i obiteljsko okupljanje na kojemu će osim njegovih roditelja biti i bake i djedovi s obje strane.

Privatni album

Da rastavljeni roditelji ne moraju funkcionirati kao disfunkcionalna obitelj, Ana i Milo dokazuju od prvog dana rastanka. Budući da nemaju fiksno radno vrijeme, na dnevnoj se bazi dogovaraju oko preuzimanja djeteta iz vrtića, odnosno od iduće jeseni iz škole, te oko razvoženja po aktivnostima. 'Viđamo se svaki dan, barem kod primopredaje sina. Često zajedno odemo na ručak, večeru, ili samo piće. Vikendom svi troje odlazimo na vožnju biciklima i oboje smo sretni kad vidimo sreću na licu djeteta', otkriva Ana i dodaje kako ipak neće zajedno ljetovati, osim možda nekoliko dana, jer su se dogovorili da će svaki biti s njim nekoliko tjedana zbog dugih ljetnih predškolskih praznika, tako da ne bude predugo sam s djedovima i bakama.

'Mislim da je za dijete najvažnije da razdvojeni roditelji 'pregrizu' svaku tvrdoglavost, igru ega, bilo kakvu ljubomoru. Bitno je da surađuju, da su prisutni, uključeni. Kod roditelja koji se ne slažu dijete pati, a još je strašnije kad netko od roditelja preko djeteta pakosti onom drugom, to mi je nazamislivo', rekla je temperamentna voditeljica.

Oko nje, kaže, ima i loših primjera, kad se bivši ili ne podnose, ili jedan od roditelja s vremenom sve manje brine o djetetu. 'Ima primjera kad tate jednostavno ne posvećuju dovoljno pozornosti djeci koja su ostala živjeti s majkom, ponekad čak potpuno prestaje njihov angažman kad su u pitanju brojne obveze. Često je treća osoba ta koja ih odvuče previše na drugu stranu. Imam i jedan primjer kad je majka obje kćeri prepustila ocu koji je angažiran skoro pa sto posto', kaže Ana.

Ispričala nam je i jednu zanimljivost vezanu uz izvanškolsku aktivnost koju pohađa njezin sin Milo, a koja je privukla i oca Milu. 'Milo je krenuo na radionice Brainobrain namijenjene djeci od 4-14 godina, a na njima se posebnim metodama putem raznih matematičkih operacija razvijaju djetetove mentalne sposobnosti. Tata Milo je vježbao s njim kod kuće i toliko mu se svidjelo da je odlučio postati brainobrain trener – i sada ima certifikat i podučava djecu', ispričala nam je simpatična RTL-ovka Ana Miščević za Gloriju.hr.

Linker
24. travanj 2024 06:05