Patrick McMullan via Getty Image
PAR IZ SNOVA

Vjenčanje godine: Spajaju se dvije najvažnije obitelji magazina Vogue

Najvažnije modno događanje svake godine je njujorška Met Gala, ali brojne zvijezde, luksuzni dizajnerski komadi i stroga pravila odijevanja pod paskom legendarne urednice Anne Wintour ove godine imaju ozbiljnu konkurenciju: vjenčanje koje će spojiti dvije obitelji Vogue.

Iako su vjenčanja koja su na bilo koji način povezana s modnom biblijom svaki put prava modna poslastica obavijena luksuzom, ovo je prvi put da se planira Vogue vjenčanje koje će povezati dvije vrlo važne obitelji tog prestižnog magazina. Naime, kći glavne urednice američkog izdanja Voguea Bee Shaffer zaručila se za Francesca Carrozzinija, sina preminule urednice talijanskog izdanja France Sozzani.

New York City, USA - May 2, 2016: Anna Wintour and Bee Shaffer attend the Manus x Machina Fashion in an Age of Technology Costume Institute Gala at the Metropolitan Museum of Art, Image: 291265353, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy
Anna Wintour i Bee Shaffer na Met gali u New Yorku

VENICE, ITALY - SEPTEMBER 02:  Franca Sozzani and Francesco Carrozzini attends the premiere of 'Franca: Chaos And Creation' during the 73rd Venice Film Festival at Sala Giardino on September 2, 2016 in Venice, Italy.  (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
Getty Images
Franca Sozzani i Francesco Carrozzini

Šuškanja da su njih dvoje par krenula su prošle jeseni kada je Shaffer stigla na prikazivanje Carrozzinijevog dokumentarnog filma o njegovoj majci: "Franca: Chaos&Creation", ali svoju vezu skrivaju od znatiželjne javnosti te su samo nekoliko puta viđeni zajedno na događanjima. Vijesti o njihovim zarukama razveselile su brojne fanove popularnog magazina jer se radi o spajanju dviju obitelji koje su definirale modnu bibliju od 1988. godine. Wintour i Sozanni su bile bliske prijateljice i kolegice, a najzanimljivije je da su postale urednice prestižnog časopisa iste godine i od tada bile podrška jedna drugoj. Kada je Sozanni preminula u prosincu prošle godine, Wintour se od nje oprostila emotivnim pismom objavljenim na Vogue.com u kojem je otkrila kako ju je upravo talijanska urednica naučila da se prijateljstvo mora "zaraditi" te naglasila kako joj je neizmjerno drago što se njihov odnos održao čak tri desetljeća.

Anna Wintour;Franca Sozzani

Women Fashion Week SS 2017
Tomas Maier Dinner
Milan - Italy
25th September 2016
id  107143_001
*not exclusive, Image: 301029019, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, SGP
Profimedia, SGP
Anna Wintour i Franca Sozzani

Iako su im majke jedne od najutjecajnijih žena u svijetu modne industrije, Shaffer i Carrozzini nisu krenuli njihovim koracima: ona je producentica showa "Late Night with Seth Meyers", a on je redatelj i fotograf koji je režirao spotove za Beyoncé, A$AP Rockyja i Nicki Minaj te radio na kampanjama brojnih modnih kuća kao što su Roberto Cavalli, Ermenegildo Zegna i Salvatore Ferragamo. Detalji o njihovom vjenčanju nisu poznati, ali se fanovi nadaju kako će biti popraćeno raskošnim editorijalom u modnoj bibiliji.

Linker
19. travanj 2024 04:41