SAMO U GLORIJI GLAM

Ana Rucner: Vlado i ja želimo još jedno dijete

Naslovnicu novoga broja luksuznog magazina GloriaGLAM krasi zagrebačka violončelistica Ana Rucner . Nakon izuzetno uspješne godine, tijekom koje je pokrenula dubrovački festival klasične glazbe “Ana u Gradu”, nastupala u najgledanijim TV emisijama u Kini i Turskoj, te održala na desetke samostalnih koncerata diljem svijeta, 29-godišnja glazbenica dobila je i posebno priznanje spot Hrvatske turističke zajednice, čiju režiju potpisuje redatelj Hrvoje Hribar, a u kojem uz pratnju Zagrebačke filharmonije i Akademskog zbora “Ivan Goran Kovačić” ona svira “Odu radosti” na najljepšim hrvatskim turističkim destinacijama, nedavno je u Berlinu osvojio turističkog Oscara.

Pogledajte kako se Ana Rucner snašla na snimanju editorijala za GlorijuGLAM

Bio je to dovoljan povod za veliki intervju s Anom Rucner, koji je napravila novinarka Kristinka Šćavina, a u kojem je glazbenica otkrila detalje iz svojeg poslovnog i privatnog života, u kojem uživa sa suprugom Vladom Kalemberom (59) i petipolgodišnjim sinom Darianom.

Trenutačno ste mnogo zaposleniji od supruga. Kako se njegov muški ego nosi s tim? – Ma sjajno. Pa on ima više posla nego ja, jer treba izdržati sam s djetetom. Osim toga, ima svoje gaže vikendom, a u posljednje vrijeme često je na probama zbog priprema velikog povratničkog koncerta Srebrnih krila. Vladi nimalo ne smeta moj uspjeh: on se trudi da budem još uspješnija, stoji iza mene i gura me.

Planirate li imati još djece? – Da, ali ne sada. Zbog trudnoće bih morala napraviti pauzu u poslu, a sad stvarno nije pravi trenutak za to. Voljela bih roditi još jedno dijete, ali jedno i posvojiti. Jako bih željela ne kom djetetu iz sirotišta dati priliku da ima normalan život. To smatram svojom misijom, a nikako praćenjem trenda, jer držim da je bit našeg postojanja pomagati drugima i raditi dobra djela.

Vaši su se roditelji ispočetka protivili toj vezi. Kako se danas slažu s vašim suprugom? – Oni su ispočetka bili u šoku, kao što bih i ja bila da mi kći počne izlaziti s 30 godina starijim muškarcem. No, vrlo brzo se to sredilo. Jako sam bliska s roditeljima i čim su shvatili da je Vlado dobar čovjek i da me stvarno voli, prihvatili su ga. Danas se slažu izvrsno. Čak se zezamo da je Vlado najstariji član obitelji: od tate je stariji jednu, a od mame dvije godine. Najsmješnije mi je kad mama dođe k nama i kaže: “Kak’ ste, deca? Jeste jeli danas?”

Pročitali ste skraćenu verziju intervjua koji je Ana Rucner dala magazinu GloriaGLAM. Cijeli tekst pronađite u tiskanom izdanju GlorijeGLAM (br 31) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
03. svibanj 2024 12:26