U TERETANI

Duško Ćurlić: Izgubio sam 6 kilograma i presretan sam

Nakon dva mjeseca intenzivnog vježbanja u teretani Duško Ćurlić (42) shvaća da se svaka kap prolivenog znoja isplatila: smršavio je šest kilograma, a na generalnim probama i snimanju showa Ples sa zvijezdama savršeno je koncentriran od prve do zadnje minute te bez problema provede pet sati na nogama.

Ćurliću, koji u paru s Barbarom Kolar vodi najgledaniji HTV-ov show, ovo je prvi put u životu da odlazi u teretanu, a Branimir Vajda, bivši nogometaš Hajduka i vlasnik fitnessa Collum, brine se da ne propusti niti jedan trening. Isprike kod njega, naime, ne prolaze. Ćurlićeva supruga Adela, profesorica hrvatskog jezika, i njihove kćeri Karla (12) i Ela (7), također su zadovoljne promjenama koje je njegov novi režim unio u obiteljsku svakodnevicu: on sad ustaje prvi, stalno je dobre volje i pun je poleta.

Kako se komentira vaša “nova linija”? – Pa, šest kilograma se na meni baš i ne vidi, ali ja sam presretan. Znatno se manje umaram i živciram, svaki dan izbacujem nakupljeni stres, a usput i mršavim. Naime, probe na televiziji vrlo su naporne – i fizički i psihički – baš kao i show u kojem prezentiram i rad više od stotinu članova ekipe. Prije bih već nakon sat vremena osjetio umor, ramena bi me vukla prema dolje, znojio bih se. Danas bez ikakvih problema odradim dva sata probe, pa dva i pol sata emisije uživo, usredotočen na rad od početka do kraja.

Kako to da ste krenuli u teretanu? – Već godinu-dvije osjećam tegobe, osobito kad radim emisije uživo i festivale, a da ne govorim o odijelima na kojima sam svako malo morao pomicati gumb. Osnovni razlog zbog kojeg sam krenuo u teretanu bila je želja da steknem kondiciju, a ne da za tri mjeseca smršavim 30 kilograma – jer tko tako razmišlja, unaprijed je osuđen na neuspjeh.

Snježana Dragojević Harapin

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijeli intervju s Duškom Ćurlićem potražite u novom broju tjednika Gloria (br. 829) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
19. svibanj 2024 02:06