DANIJELA MARTINOVIĆ

Gola zvijezda

Gdje mi je pamet bila, pjevala je svojedobno Danijela Martinović (38), a danas se mnogi koji su vidjeli njezin najnoviji hit – provokativne erotske fotografije objavljene u muškom časopisu FHM – pitaju što joj je bilo…

– Vidim da se u posljednje vrijeme Danijela malo prevulgarno prezentira, a to mi se ne sviđa i nije mi jasno zašto to radi – čudi se pjevačica i televizijska voditeljica Vlatka Pokos. – Kako se nedavno odjenula na humanitarnoj akciji u Splitu, to je u najmanju ruku bilo degutantno, a s ovim fotografijama definitivno je i posve nepotrebno prešla tanku crtu između seksepila i vulgarnosti. Smiješno mi je kad nakon 20 godina karijere koju je gradila na imidžu slatke djevojčice odjednom želi biti seks-simbol. Ja je nikad nisam doživljavala kao seks-simbol, ona uopće nije taj tip žene. Često je radila za djecu i s djecom i zato mislim da će zbog ovakvih fotografija imati više štete nego koristi, osim ako se ne želi pretvoriti u jeftinu cajku.

Metamorfoza Danijele Martinović iz bezazlene “džepne Venere” u džepnu seks-bombu počela je 12. srpnja u Splitu na humanitarnom koncertu za djecu s posebnim potrebama. Sve dok nije stala na pozornicu, zaručnica Petra Graše bila je odjevena u čednu dugu haljinu boje višnje, a onda je pred zgranutu publiku izašla u bezobrazno vrućim hlačicama, prozirnoj košulji, mrežastim čarapama i štiklama. Unatoč brojnim kritikama što ih je izazvala tim stilskim izgredom, Danijela se nije pokajala. Štoviše, vragolasto je izjavila “mogu ja i bolje”. Već je tada znala da će FHM objaviti fotografije na kojima pozira kao od majke rođena. No, zašto se odlučila skinuti do kraja, o tome još ne želi otvoreno govoriti.

– Fotografije su stvarane uz puno ljubavi i nadam se da smo vas moja ekipa i ja uspjeli ugodno iznenaditi – poručuje Danijela. – Toliko sam zadovoljna fotkama da ću ih jednog dana ponosno pokazivati svojim unucima. Budući da splitska pjevačica nakon podulje diskografske stanke najavljuje novi album, možda otkrivanjem intimnih aduta namjerava proširiti krug poklonika svoje glazbe, no takve su kalkulacije počesto račun bez krčmara. Primjerice, Natali Dizdar (24), zadarska pjevačica koja je prije dva mjeseca u seksi izdanju pozirala za magazin Klik, tvrdi da objavljivanje tih fotografija nije utjecalo na prodaju njezinih albuma.

– Nisam se ni slikala zato da bih prodala više CD-a, nego zato što sam, kao i svaka žena, poželjela imati fotografije na kojima lijepo izgledam – govori Natali. – Znala sam da na fotografijama neću biti gola nego u kupaćem kostimu, i to mi je odgovaralo. Da sam razmišljala dulje od pet minuta, možda bih se i predomislila, ali odluku sam donijela u trenutku i nije mi žao.

Skidanje uz dobar honorar

Ni Vlatka Pokos (40) ne žali zbog fotografija na kojima pozira s minimumom odjeće i maksimumom seksepila. – Slikala bih se i potpuno gola, ali samo ako te fotografije imaju neki kontekst i smisao – kaže Vlatka Pokos. – Jako sam ponosna na svoje fotografije nedavno objavljene u Gloriji jer izgledaju fino, čisto i otmjeno. Nikad nisam požalila ni zbog fotografiranja za Importanneovu reklamnu kampanju Obuci me. Svidjela mi se koncepcija, svidjelo mi se kako izgledam, sve je bilo u granicama dobrog ukusa i, u krajnjoj liniji, za tu sam reklamu bila jako dobro plaćena. Upravo je novac bio jedini razlog zašto se slavna Victoria Beckham (35), inače veoma kritična prema svom tijelu, razgolitila u reklamnoj kampanji za Armanijevo žensko rublje. Majka troje djece, koja je znala očajavati zbog ovješene kože na trbuhu, zaboravila je na sve svoje nedostatke kad joj je Armani uručio ček na 12 milijuna britanskih funta.

Za razliku od Victorije Beckham, Kim Cattrall (52), junakinja kultnog serijala “Seks i grad” i neumorna promotorica zrele ženske seksualnosti, nikad nije imala problema skinuti se pred kamerama. Osim što je u promotivne svrhe gola pozirala za naslovnicu svoje knjige “Sexual Intelligence”, početkom godine iz čiste je ljubavi prema umjetnosti, zajedno s tri prelijepe djevojke upola mlađe od sebe, pozirala golih grudi kako bi prikupila novac za restauraciju jedne Tizianove slike. Gostujući kod Oprah Winfrey, Kim je otkrila da u svojoj kući kuha posve gola, nakon čega su je nebrojeni muškarci zasuli molbama da ih pozove na večeru.

Holivudska diva Demi Moore (46) u mnogim je filmovima neštedimice pokazivala svoje čari, ali se toliko užasno plašila starenja da je dobar dio honorara trošila na plastične operacije. Tek kad se udala za 15 godina mlađeg kolegu Ashtona Kutchera, pomirila se sa svojim godinama na račun kojih se danas rado šali. Štoviše, čak dopušta da zaigrani Ashton na internetu objavi njezine fotografije na kojima joj nedostaje jedan zub ili joj, dok se sva raščupana fenira, dojka proviruje iz kućnog ogrtača. Da i zrelo tijelo može biti seksi, lijepo i poželjno, potvrdila je i Jennifer Aniston (40) obnaženim fotografijama u siječanjskom broju GQ magazina. Naknadno se pokazalo da je njezin motiv za razgolićivanje bila osveta bivšem suprugu Bradu Pittu, jer u popratnom je intervjuu ispucala podosta otrovnih strelica prema njegovoj današnjoj životnoj partnerici Angelini Jolie.

Najnoviji odgovor na pitanje zašto se poznate i slavne žene skidaju pred kamerama dala je zanosna ruska manekenka Natalia Vodianova (27), koju je za lipanjski broj britanskog izdanja magazina Vogue golu fotografirao slavni Mario Testino. – Kad mi je Mario objasnio da je cilj tih fotografija prikazati profinjenost oblika ženskog tijela, više me nije morao nagovarati. Odmah sam znala da mi je tijelo kao stvoreno za tu zadaću.

Nevio Pintar

Linker
22. svibanj 2024 02:38