INTERVJU

Ivan Herceg: Zbog ljubavi bih učinio gotovo sve

­­Sportski tip, naočit, tih i zatvoren, romantičan, drži do tradicionalnih vrijednosti… Osobine su to Jakova Ja­­še Zlatara, glavnog junaka serijala Nove TV “Larin izbor”, ali i 29-­­­go­­­­­­­dišnjeg Ivana Hercega , koji ga utje­­lovljuje na malim ekranima. Zagrebačkog glumca s likom markantnog pomorca po­­vezuje i to što je zbog ljubavi spreman na sve.

– Na gotovo sve, ali samo ako sam siguran da je to to! Kažu da je u ljubavi i ratu sve dopušteno. Ne znam bih li se složio s time kad je riječ o ratu, no, za pravu bih ženu napravio sve što je u mojoj moći. Jednom sam, zaljubljen do ušiju, sjeo u auto i vozio više od 500 kilometara samo da bih djevojku nakratko vidio – priznaje Ivan Herceg.

Glavne uloge u sa­­punicama “Dolina sunca” i “Najbolje godine” priskrbile su mu slavu i status zavodnika koji bez po’ muke osvaja ženska srca (pričalo se o glumicama Zrinki Cvitešić , Nives Čanović , Ani Vilenici i Jeleni Perčin te voditeljici Tatjani Jurić ), a na internetskim forumima i portalima gledateljice su ga proglasile jednim od najseksepilnijih Hrvata. Na komplimentima pristojno zahvaljuje, no kaže da mu više gode komentari koji se tiču njegovog posla.

­

Što je presudilo da prihvatite ulogu u “Larinom izboru”? – To je serijal koji je pomaknuo granice domaće produkcije. Već neko vrijeme izvrsno surađujem s Novom TV i kad mi je ponuđena naslovna uloga u projektu koji je okupio vrhunske profesionalce, prihvatio sam izazov.

Glumite li katkad i u privatnom životu? – Gluma je moj posao i ostavljam je za scenu. Privatno nemam potrebe glumiti niti glumatati i nerijetko se iznenadim kad me pitaju glume li glumci više u privatnom životu, s obzirom na to da “znaju kako se to radi”. Glumatanje osjetiš na prvu.

S kojom biste kolegicom rado snimili scenu seksa? – Za glumce je snimanje takvih scena tako neprirodna situacija da je zaista umijeće prikazati nešto toliko intimno poput seksa. Dakako, lakše je ako među glumačkim partnerima postoji određena kemija, no ta je kemija uvijek u službi glume i dočaravanja scene. Ne zanosimo se time privatno…

Jeste li zaista tako fatalan muškarac kao u videospotu Lane Jurčević, ili u TV reklami za kredite u kojoj glumite preljubnika? – Na to vam ne mogu dati odgovor. Morat ćete pitati “drugu stranu” – žene.

Snježana Dragojević Harapin

Pročitali ste skraćenu verziju intervjua. Cijeli intervju s Ivanom Hercegom pronađite u tiskanom izdanju Glorije (br. 871) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
29. travanj 2024 05:38