MLAĐE JE SLAĐE

Ivana Popović iskreno progovorila o 24 godine mlađem dečku

Ivana Popović (44) poprilično je šokirala javnost kada je objavila da hoda s dvadesetogodišnjim Stjepanom Kulićem, a za Jutarnji list je otkrila sve o novoj ljubavi u njenom životu. Upoznali su se ispred novog Muzeja suvremene umjetnosti. Stjepan je s ekipom iz svog benda sjedio na stepenicama, pokraj njih su bili skejtbordi, a sređena Ivana izlazila je s izložbe.

– Odmah sam primijetila Stjepana, prišla sam toj ekipici i upoznala se s njima, sjela na stepenice i počeli smo razgovarati – kaže Ivana.

– Nisam imao pojma tko je ona. Poslije su mi frendovi rekli. Mislio sam, kakva super cura, sređena, zgodna, baš meni prilazi – kroz smijeh kaže Stjepan. Završio je srednju strojarsku školu i upisao filozofiju na Fakultetu Družbe Isusove, ali je ove godine odustao. Ima bend s kojim je provodio dane dok nije upoznao Ivanu. Kada se Stjepan rodio, Ivana je diplomirala kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti. Na tu činjenicu samo se nasmiju. Stjepan odlazi na svirku, a ona ostaje raditi u ateljeu.

– Nije meni sve to tako lepršavo kako se čini. I ja imam strahove i dvojbe. I budim se i razmišljam i planiram. Imam dvije djevojčice o kojima se brinem i koje su zaista dobre i odlične učenice. Ali, imam stav da treba reći, treba govoriti, otvoreno. Treba razbiti tabue. Pa oni samo guše i uništavaju, treba se osloboditi toga – ističe Ivana.

Ima dvije kćeri, 14-godišnju Lunu i 8-godišnju Avu. S prvim mužem nema kontakta jer ju je jako povrijedio, a s drugim je u dobrim odnosima. Ni jedan od njih nije iz umjetničkog kruga, kaže Ivana i, zanimljivo, takvi je i ne privlače.

– Uvijek zapnem s nekim napornim tipovima. Prvi je bio nasilan, a drugi je volio vikati i uvijek biti u pravu, pa je Stjepan sada pravi melem. Naravno da sam svjesna da je mlad i ne gajim neke velike planove, ali sada nam oboma odgovara ovakva veza. Upoznala sam ga i s kćerima i one su ga odlično prihvatile – kaže Ivana.

Radi u svom veselom ateljeu jer priprema izložbu sa 10.000 neobičnih figurica, lica s najneobičnijim fizionomijama. Od porculanske gline napravila je i ženske grudi. Jedna je dojka zdrava, a druga bolesna, i to je bio Ivanin način na koji se borila s opakom bolešću. Kaže da je kiparstvo njezina najveća ljubav, a modna pista velika inspiracija.

– Umjetnost je akcija, to me inspirira. A pista je najbrutalniji oblik izražavanja. Manekenke su žrtveni janjci. To je kazalište okrutnosti Antonina Artauda, francuskoga pisca, teoretičara, glumca i redatelja koji je tridesetih godina prošloga stoljeća ustao protiv divljenja remek-djelima i zamislio novo kazalište koje gledatelja trgne iz uspavanosti tim remek-djelima, uvuče u samu predstavu i razbudi njegove osjećaje. O tome pišem i doktorat – objašnjava Ivana način na koji doživljava modnu pistu i scenu.

Linker
27. travanj 2024 12:43