DOVE FASHION.HR

Ivana Popović: Sve je lakše kad radiš ono što voliš

Zagrebačka modna dizajnerica, slikarica i akademska kiparica Ivana Popović (44) na Dove Fashion.hr-u petak 12. listopada prikazala je svoju 110. kolekciju i obilježila 25 godina modne karijere.

Koja iznenađenja pripremate za Dove Fashion.hr? – Kolekciju za proljeće i ljeto 2013. nisam predstavila klasičnom revijom već performansom plesačice suvremenog plesa Nine Cebalo i balerine Zvonke Domaćinović. Gošća revije bit će i njujorška jazz-pjevačica Carol Cass, koja je nastupala i u kultnom Studiju 54 u New Yorku. Dakle, cure će plesati uz jazz, odjevene u 10 slojeva mojih novih kreacija, a potom će ih skidati sloj po sloj.

Gdje ste upoznali Carol Cass? – Volim jazz pa sam početkom godine bila na njezinom zagrebačkom koncertu. Tamo smo se upoznale, a ja sam odmah počela smišljati kako će izgledati moja nova kolekcija.

Zašto ste kolekciju nazvali Svilena revolucija? – Nazvala sam je tako jer sam za izradu koristila kvalitetne materijale poput svile i baršuna s dodatkom marokanskog veza. Kolekciju karakteriziraju jednostavne linije, uz minimalno korištenje šavova.

Početkom godine oboljeli ste od teške bolesti. Kako se sada osjećate? – Kada mi je dijagnosticiran rak dojke, odlučila sam promijeniti svoj život. Iz centra grada preselila sam se u Novi Zagreb gdje sa svojim kćerima, 14-godišnjom Lunom i 7-godišnjom Avom, svakodnevno šećem uz Bundek. Jedem makrobiotičku hranu, vježbam jogu… Nalazi su sada dobri i odlično se osjećam.

Godišnje priredite najmanje pet revija, samohrana ste majka… Umorite li se kada od svega? – Ponekad mi je zaista naporno, ali sve je lakše kad radiš ono što voliš. Mislim da je veliki blagoslov u mojem životu što volim svoj posao.

Razgovarala Anita Vučinić Naprta

Linker
27. travanj 2024 05:53