IVANA POPOVIĆ I TONI RICO

Moda inspirirana morem

Iako su modne revije počele sa čak dva prekida električne energije, publika nije ništa zamjerila – štoviše, kreatore koji su na hvarskom trgu Sveti Marak pokazali svoje kreacije inspirirane morem, ohrabrila je i nagradila toplim pljeskom.

Ivana Popović je tako predstavila svoju šarenu i razigranu kolekciju, u cjelosti sašivenu od svile, jednostavno nazvanu Boje. Kolorizam je ujedno i tema koja je “hrvatsku Vivienne Westwood”, kako je često nazivaju, u zadnje vrijeme potpuno zaokupila jer je nedavno u Dusseldorfu doktorirala na temu Teorija boja, pa je time postala, kako u šali kaže “doktorica za boje”. Tako je u što više tonova pokušala obojiti svilene kombinezone, široke hlače i lepršave haljine, a sve je to osmislila i sašila radeći na moru, Krku i Hvaru.

Svoju kolekciju na Hvaru je stvarao i Toni Rico, dizajner koji je tu na domaćem terenu, pa je ga je iz publike bodrila rodbina i mnogobrojni prijatelji. Toni je također iskoristio svilu, lan i jake boje, ali njegove su kreacije stvarane isključivo za muškarce.

– To je bila jedna ljetna kolekcija, za razbribrigu, inspririrana Paklinskim otocima Hvarom. Predvidio sam da to bude baš kolekcija za Hvar. Znači, ova odjeća u Zagrebu uopće ne bi funkcionirala – objašnjava hvarski dizajner zašto je za pokazivanje svog rada odabrao romantični, maleni trg na našem najsunčanijem otoku. Maja Jurović

Linker
27. travanj 2024 11:23