DINO DVORNIK

Oproštaj bez crnine

Posmrtni ostaci tragično preminulog glazbenika Dine Dvornika bit će kremirani u krematoriju na zagrebačkom Mirogoju. Svi prijatelji i obožavatelji oprostit će se od njega u srijedu, u 16 sati, a dva sata ranije bit će održana komemoracija u zagrebačkom ZKM-u.

– Dino se u zadnje vrime znao ironično šalit da bi mu se album najbolje prodavao kada bi umra, a sad se to nažalost i ostvarilo. Čak je i promociju albuma „Pandorina kutija“ planirao napravit u nekoj darkerskoj, mračnoj atmosferi, poput sprovoda. Užasno je sad kako su se stvari zamišljene u zafrkanciji surovo obistinile. Žao mi je što je umro tako nesretan i neshvaćen. Volila bi da ga ljudi pamte prema onome što je napravija, po dobrim emocijama, humoru i smijehu – kazala je ožalošćena supruga Danijela Dvornik koju u danima koji slijede čeka bezbroj složenih obaveza, organizacija Dinovog sprovoda, te borba s tugom i depresijom koje ju svakog trenutka zapljuskuju.

Unatoč golemoj tuzi, Dinina supruga Danijela želi da sprovod bude u stilu njegove glazbe – veseo. Tradicionalna crnina zato neće biti poželjna, već će na sprovodu prevladavati šarena odjeća, a Dino bi na posljednje počivalište trebao otići odjeven u crveno odijelo s cilindrom u kojemu je nedavno snimio videospot za najavni singl “Hipnotiziran” s njegova još neobjavljenog albuma “Pandorina kutija”.

Iako se jučerašnja obdukcija najavljivala kao konačni korak u rasvjetljavanju razloga pjevačeve smrti, to se nije dogodilo. Naime, kako je Hini izjavila glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba, obdukcija nije dala odgovor na pitanje zašto je pjevač preminuo. Potrebni su dodatni toksikološki nalazi i tek tada će se točno znati zašto je umro Dino Dvornik.

Josip Jurčić, Antonela Marušić/EPEHA

Linker
04. svibanj 2024 10:59