Reuters/EPH
PAISLEY PARK

Princeovo luksuzno imanje postat će muzej

Imanje legendarnog glazbenika, koji je prošlog tjedna iznenada preminuo u 58 godini života, postat će muzej.

– Želimo Paisley Park pretvoriti u muzej kako bi uspomena na Princea živjela vječno. Učinit ćemo to za njegove obožavatelje koji su mu bili najvažniji – izjavio je Maurice Phillips, suprug Princeove sestre Tykae Nelson. – Iako je svoj privatan život skrivao, volio bi ostati zapamćen po svojoj glazbi – dodao je Maurice.

Foto: Profimedia

Luksuzno imanje u blizini Minneapolisa prostire se na čak 4656 četvornih metara, a procijenjena vrijednost mu je 10 milijuna dolara. Paisley Park dovršen je 1987. godine, a ime je dobio po pjesmi s njegovog albuma “Around the World in a Day”. U prizemlju je smješten studio za snimanje, velika dvorana za probe te noćni klub, a na katu kuće bio je Princeov privatan prostor.

U Paisley Parku će biti izloženi brojni suveniri, predmeti s turneja, njegovi instrumenti, ali i brojne nagrade za koje nije mnogo mario. S obzirom na to da je Prince kremiran u prisutnosti najuže obitelji i da njegovo posljednje počivalište neće biti poznato, Paisley Park kao muzej bit će idealno odredište za brojne obožavatelje koji legendarnom glazbeniku žele odati počast.

Linker
14. svibanj 2024 10:08