Reuters/EPH
LE PRIVILEGE DU BLANC

Princeza Charlene u bijelom na primanju kod Pape

Monegaški princ i princeza u službenom su posjetu Vatikanu gdje su se susreli s papom Franjom, a princeza Charlene (37) privukla je pozornost pojavivši se u potpuno bijeloj odjeći.

Princeza je odjenula bijeli kaput ispod kojeg se nazirala haljina iste boje, a kosu je prekrila bijelim čipkastim velom s kojim je uskladila torbicu i rukavice. Cijelu kombinaciju “začinila” je upečatljivim crvenim ružem.

Reuters/EPH

Princeza Charlene jedna je od samo sedam žena u svijetu koja ima privilegiju da za susret s Papom odjene bijelu boju. “Le privilége du blanc” na francuskom jeziku ili “Il privilegio del bianco” na talijanskom je posebna tradicija dopuštena samo katoličkim kraljicama i princezama i rezervirana za posebne događaje u Vatikanu, poput privatnih audijencija, kanonizacija i posebnih misa.

Inače, prema protokolu žene nose crnu odjeću dugih rukava i prekriju kosu crnim velom, a toga se, osim monegaške princeze, između ostalih ne moraju pridržavati španjolska kraljica Letizia i belgijska kraljica Mathilde.

Pogledajte fotogaleriju !

Linker
27. travanj 2024 05:29