DVADESETA MEDALJA

Skromni konobar iz Novigrada upucao zlatnu golubicu

Iznenađenje sa Olimpijskih igara u Londonu donio je tridesetogodišnji Giovanni Cernogoraz u disciplini trap, gdje je malo tko od neupućenih očekivao medalju, a kamoli najsjajniju. No iako je za svoje zanimanje, kao zaposlenik obiteljskog restorana Giovanni u istarskom Novigradu, napisao konobar, Cernogoraz je aktualni europski prvak sa dva zlata iz ciparske Larnace. Zbog slabog zanimanja za njegov sport u domovini, malo se o njemu kao sportašu znalo do današnjeg dramatičnog finala.

U finale streljaštva u disciplini trap plasirala su se čak dva hrvatska sportaša: Cernogoraz i Anton Glasnović, pa su očekivanja navijača i trenera naglo porasla. Glasnović je završio na šestom mjestu, dok je Cernogoraz morao u daljnje pripetavanje s talijanskim reprezentativcem Massimom Fabbrizijem.

– Kada sam nakon finalnog raspucavanja vidio da sam osvojio najmanje srebro, briznuo sam u plač. No uspio sam se na vrijeme smiriti. Malo su mi noge klecnule kada je zatajio metak u zadnjoj seriji pripetavanja, morao sam ponavljati hitac i to je bio ključni pogodak – ispričao je Cernogoraz.

Rođen u Kopru jer je “bolnica u Puli bila predaleko”, Giovanni sam financira svoje sportske podvige, poput priprema za Olimpijadu u Padovi. Kod kuće ga čekaju supruga Sabina i djeca Leonardo i Eva.

Linker
18. svibanj 2024 12:31