SIPA/EPH
NESUĐENA BALERINA

UKRADI STIL Alicia Vikander - glamur na švedski način

Kad već ne pleše na sceni, pleše na crvenom tepihu: graciozan stas bivše balerine, zvijezde filma ‘Dankinja’, kao stvoren je za elegantne i lepršave kreacije.

Tko je zaslužan za besprijekoran odabir svečanih toaleta glumice Alicije Vikander, zvijezde ljubavne drame ‘Dankinja’, koja se prikazuje i u domaćim kinima?

Premijera za premijerom, dodjele nagrada (za taj film osvojila je priznanje struke i kritike – Screen Actors Guild Awards i Critics Choice Movie Awards) – a 27-godišnja Šveđanka blista u kreacijama svjetskih dizajnera, jednoj atraktivnijoj od druge.

SIPA/EPH

FOTO: SIPA/EPH

Prema napisima tabloida odgovoran je njen dečko, holivudski glumac Michael Fassbender, dok drugi tvrde da je Alicijin ‘as iz rukava’ stilistica Victoria Sekrier. Glumica, pak, oboje opovrgava.

– Nesuđena sam balerina pa je ljubav prema lepršavim haljinama od čipke i tila dio plesnog naslijeđa – kaže.

SIPA/EPH

FOTO: SIPA/EPH

Alicia je, naime, studirajući na Kraljevskoj baletnoj školi u Stockholmu, sve do punoljetnosti vjerovala da će biti balerina, no karijeru su joj prekinule ozljede. Zadovoljštinu je dobila na filmskom platnu, a godinama plesnog treninga može zahvaliti disciplinu na snimanjima i – graciozno držanje, kao stvoreno za elegantne kreacije.

Zavirite u naš izlog i ukradite stil bivše balerine!

Napisala Anela Martinović; Odabrala Iva Gradišer; Fotografije Matej Dokić

Linker
28. travanj 2024 18:18